Alzira commemora els quaranta anys de la Llei d’ús i ensenyament del valencià en els centres educatius

Enguany fa quaranta anys que es va aprovar la Llei d’ús i ensenyament del valencià, un 23 de novembre de 1983, per això des del Serval i la Regidoria de Cultura es commemora l’efemèride amb els centres educatius i, per extensió, amb la ciutadania d’Alzira.

La llei ha permés recuperar, dignificar i fer més normal l’ús de la llengua pròpia dels valencians. Però, tot i això, sempre fa falta la implicació de les institucions i de la societat valenciana per a fer del valencià una llengua normalitzada, de cohesió, d’acolliment, identificadora i de prestigi.

Per això, la regidoria, aprofitant els quaranta anys de llei d’ús, fa arribar als centres educatius la proposta «L’alegria de viure en valencià» per tal d’estimular de manera positiva i lúdica l’ús del valencià, perquè en paraules del regidor de Cultura, Israel Pérez, «hem de ser capaços de transmetre d’alegria de ser i viure en valencià a la gent més jove, ja que és el present i el futur de la nostra societat».

En la proposta als centres es pretén que l’alumnat treballe sobre un cartell en què es vol transmetre els valors positius de viure en valencià. El cartell, que han completar, adaptar, pintar… com vullguen, serà el que encapçalarà la campanya municipal per al Dia de la llengua materna, el 21 de febrer de l’any que ve.

Els centres que hi participen rebran lots de llibres, material escolar i el cartell definitiu en paper.