Alzira constata la seguretat del transport escolar

Alzira, 7 de desembre del 2017._ La setmana passada, la Policia Local d’Alzira va realitzar controls específics entre els autobusos escolars, dins de la Campanya de Vigilància i Control del Transport Escolar de la Direcció General de Trànsit.

Als controls es va comprovar l’adequació de la documentació i autoritzacions tant del vehicle (permís de circulació, ITV, assegurança del vehicle i responsabilitat civil i autorització municipal o de Conselleria) com els requisits especials que deuen complir els conductors (permís de conduir i el Certificat d’Aptitud Professional).

També es van verificar les condicions tècniques i elements de seguretat del vehicle, concretament el dispositiu lluminós amb senyal d’emergència, cinturons de seguretat o sistemes de retenció infantil, tacògraf, limitador de velocitat, obertura de totes les portes des de l’interior i des de l’exterior, extintors o la farmaciola de primers auxilis.

Per últim, es va revisar la presència d’una persona acompanyant, major d’edat i idònia, distinta al conductor.

A més de les esmenades comprovacions, a totes i tots els conductors/es se’ls va sotmetre a la prova d’alcoholèmia i el resultat obtingut va ser de zero alcohol.

Cal recordar la importància del compliment de les mesures de seguretat i requisits en el transport escolar. Un menor sense cap tipus de retenció, multiplica per 5 les possibilitats de patir lesions mortals.

La regidora de Seguretat, Sara Garés, ha insistit en la importància d’este tipus de campanyes, per a assegurar-se que les condicions del vehicle i del conductor són les adequades. Nou de cada deu lesions infantils greus o mortals podrien haver-se evitat, si hagueren utilitzat este tipus de dispositiu.

La ciutat d’Alzira no sols és origen o destinació de les línies de transport escolar, també són moltes les rutes que ens tenen com a punt intermedi fins al centre escolar d’altres poblacions. Malgrat les molèsties que puguen ocasionar-se per les retencions dels autobusos durant la inspecció, és molt important que este tipus de transport s’efectue amb totes les garanties.

20171128 091456