Alzira dona la benvinguda als més de 200 esportistes participants en el X Mundial de Pilota

  • La cerimònia inaugural va reunir les 19  seleccions participants en un trinquet ple d’ambient festiu

Ahir donàvem el tret d’eixida al X Mundial de Pilota, en una cerimònia inaugural al trinquet de la ciutat que reunia més de 500 persones. 19 delegacions competiran durant els pròxims dies, en 5 jornades plenes d’activitat a la capital de la Ribera Alta, en les modalitats de joc internacional, frontó, one wall i llargues. Alzira serà el centre d’esta competició esportiva, des de les seus del Venècia, el Pérez Puig, el Recinte Firal i la plaça Generalitat. Tot un privilegi per a la nostra ciutat que ha respirat pilota des de fa segles. Més de 200 jugadors i jugadores disputaran 140 partides a les que el públic podrà accedir amb entrada lliure i gratuïta.

Ahir de vesprada es va celebrar la cerimònia d’inauguració organitzada per l’Ajuntament d’Alzira i conduïda per David Chordà i MªCarmen Cano. Al llarg de la vesprada vam gaudir de la desfilada de països que van rebre el reconeixement del nombrós públic assistent encapçalada per Argentina, Bèlgica, Xile, Colòmbia, Costa Rica, Equador, Euskadi, França, Anglaterra, Mèxic, Itàlia, Països Baixos, Paraguai, Portugal, Puerto Rico, Quebec, Uruguai, Veneçuela i tancava la amfitriona Comunitat Valenciana.

A més es va preparar una xicoteta mostra del folklore local, amb la projecció de vídeos i les actuacions de la Societat Musical d’Alzira, El grup de danses i la Colla de dolçaina i de Tabal, Les Raboses. L’acte va finalitzar amb un castell de focs artificials.

El capítol d’autoritats present va estar encapçalat pel secretari d’Estat per a l’Esport del Consell Superior d’Esports (CSD), José Manuel Franco; el secretari Autonòmic de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Ximo López; el Director General d’Esport de la Generalitat Valenciana, Josep Miquel Moya; el diputat de Joventut i Esports de la Diputació de València, Andrés Campos; el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Txema Peláez; l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez; el regidor d’Esports, Fernando Pascual; Joan Baldoví, diputat al Congrés; la subdelegada del govern, Raquel Ibáñez; Alberto Soldado, president de la CIJB,  Vicent Molines, president de la Federació de Pilota Valenciana, o Eduardo López Pintor, President del Club de Pilota d’Alzira, important col·laborador del Mundial.

L’alcalde de la ciutat, Diego Gómez, va donar la benvinguda als esportistes i va descriure l’esdeveniment com “una oportunitat per a unir els pobles. La pilota es molt  més que un esport, és una forma d’entendre el món, és cultura, festa, identitat. Alzira us obri les portes, els braços i els cors plens d’amistat, respecte i convivència. Som un poble alegre i amb l’esport de la pilota sempre en moviment. Ara va de bo! Salut i endavant”

La cerimònia va tindre també moments emotius com el record pòstum a Raquel Sophia Murphy Barnes, jugadora, dirigent Internacional de Pilota i pionera en la promoció de l’esport femení i l’homentage a Jose Luís López, figura essencial en la pilota valenciana, qui va rebre una estatueta en homenatge a la seua entrega al nostre esport.

L’acte va finalitzar amb la projecció del vídeo promocional del Mundial de Pilota, que comptà amb la col·laboració de l’escola de pilota d’Alzira i la música de La Fúmiga, amb el tema Juguem amb el Món.

Hui dimarts, les primeres modalitats que es posen en marxa seran les de joc internacional i frontó, tant masculí com femení. El Poliesportiu Venècia serà l’epicentre de l’activitat dimarts i dimecres. Dijous i divendres, el recinte firal i el Poliesportiu Pérez Puig acolliran les partides de one wall i llargues. Per a dissabte quedaran les finals de llargues, a la Plaça Generalitat d’Alzira.

Podeu vore la retransmissió de la gala ací