Alzira entrega els premis d’Innovació Educativa i d’Experiències de Foment de la Lectura Ciutat d’Alzira 2023

Les regidories d’Educació i Infància i de Cultura entregaren ahir el 25é Premi d’Innovació Educativa Ciutat d’Alzira i el 18é Premi d’Experiències de Foment de la Lectura Ciutat d’Alzira, respectivament.

El Premi d’Innovació Educativa Ciutat d’Alzira 2023, convocat per la Regidoria d’Educació i Infància de l’Ajuntament d’Alzira, és un guardó que va nàixer, d’una banda, com un estímul indubtable a l’experimentació educativa que dia a dia es fa a les aules dels nostres centres educatius, i de l’altra, amb la intenció de donar suport a la labor de molts docents que tenen la decisió de millorar l’ensenyament i la formació de les generacions futures.

Els premis els va entregar l’alcalde, Alfons Domínguez, i la regidora d’Educació i Infància, Virtuts Piera. Hi ha dos categories, Educació Infantil i Primària i Educació Secundària, els guanyadors de les quals són:

Categoria d’Educació Infantil i Primària

– Primer premi, amb una dotació de 800 euros, al projecte Oasi dels somnis del Centre d’Educació Infantil i Primària Ausiàs March d’Alzira, del claustre del centre i amb la coordinació de Maria Antonia Ramírez Gimeno i Salvador Rey Tortosa.

– Accèssit, amb una dotació de 400 euros, al projecte La Ràdio i l’ODS 14 del Centre d’Educació Infantil i Primària Mareny de Barraquetes fet i coordinat per Mª Sales Villagrasa Belenguer.

Categoria d’Educació Secundària

– Primer premi, amb una dotació de 800 €, al treball titulat Mirades polièdriques cap a la igualtat de l’Institut d’Educació Secundària Blasco Ibáñez de Cullera, amb la coordinació de Maria Sales Sendra Palacios i Maria Amparo Llopis Llopis.

– Accèssit, amb una dotació de 400 euros, al projecte La cimera del clima del claustre de l’IES José María Parra d’Alzira amb la coordinació de Josefa Blay Bono. Amb la participació del professorat del claustre d’Àngela Masià, Estefania Alberola, Alba Pla, Carmen Iranzo, Sara Fita, Lídia Ribera, Chelo Dalmau, Maria Serrano, Inés Beneito, Inés López, Pepa Blay, Anna Baldoví i Ana Ballester.

El Premi d’Experiències de Foment de la Lectura Ciutat d’Alzira 2023 el convoca la Regidoria de Cultura i compta amb la col·laboració de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura. Els premis els va entregar l’alcalde, Alfons Domínguez, el regidor de Cultura, Israel Pérez, i la directora de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, Rosa Mengual. Els projectes guanyadors són:

– Primer premi, dotat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira amb 800 euros, al projecte de centre El Parra llig de l’IES José María Parra d’Alzira dut a terme pel claustre amb la coordinació de Vanessa Escrivà Ull i Begonya Soler Soriano.

– Segon premi, atorgat per la Fundació Bromera i dotat amb 600 euros, al projecte Mediateca del Centre d’Educació Infantil i Primària Ausiàs March d’Alzira, experiència coordinada per Salvador Rey Tortosa.

Els tres representants municipals i la representant de la fundació donaren l’enhorabona als premiats i agraïren l’esforç de totes les persones que amb la seua labor diària col·laboren a fer de les nostres aules un espai innovador i creatiu, així com a qui divulga la passió per la paraula escrita i fomenta el plaer i la importància de llegir.