Alzira es prepara per a rebre el X Mundial de Pilota del 27 de març a l’1 d’abril

  • 19 països de tot el món i més de 200 esportistes, en la que serà l’edició amb més participació de la història
  • L’Ajuntament ha elaborat un vídeo i altres materials promocionals per a mostrar la ciutat als visitants d’este esdeveniment esportiu

Just d’ací a un mes, Alzira acollirà la dècima edició del Mundial de Pilota. Més de 200 jugadors i jugadores de 19 delegacions de tot el món disputaran 140 partides, d’entrada lliure i gratuïta, on la Selecció Valenciana aspira al triomf absolut.

Este matí ha sigut presentada a l’Ajuntament d’Alzira pel president de la Confederació Internacional del Joc de Pilota, el valencià Alberto Soldado junt a l’alcalde, Diego Gómez, el regidor d’esports Fernando Pascual i el president del Club de Pilota d’Alzira, Eduardo López-Pintor.

L’alcalde de la ciutat, Diego Gómez, ha donat la benvinguda als assistents i ha explicat que “És de justícia, en primer lloc, agrair la confiança que la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i la Confederació Internacional de Joc de Pilota mostraren amb Alzira per a albergar este campionat tan important. Durant uns dies, Alzira serà l’epicentre del nostre esport autòcton la pilota és part fonamental de la cultura valenciana. I així ho reflectix la cançó de La Fúmiga i Àlex Blat «Juguem amb el Món»”.  Precisament, esta cançó de La Fúmiga, Àlex Blat i Esther, encarregada per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport en 2022, és la que acompanya les imatges del vídeo promocional del mundial que mostra la ciutat d’Alzira com escenari d’este esport tan nostre: Les Muralles, la Murta, el Pont de Ferro, les Escoles Pies o la plaça Major, es converteixen en protagonistes d’este joc. Podeu vore el vídeo ací

El mundial s’encetarà al trinquet, el dilluns 27 de març on intervindran en la cerimònia inaugural totes les delegacions participants, així com els representants de la CIJB, l’Ajuntament, la Generalitat, la Diputació i altres entitats que fan possible este esdeveniment i diverses associacions culturals de la ciutat.

Frontó valencià, Joc Internacional, One Wall, i Llarges, 4 modalitats de joc que es disputaran en masculí i femení a diversos llocs de la ciutat: el poliesportiu Venècia, Perez Puig, Recinte Firal i plaçà Generalitat. En este sentit el regidor d’esports, Fernando Pascual ha parlat del repte importantíssim per al departament d’esports, “mai havíem acollit un mundial, amb el que això implica, l’adequació de les nostres les instal·lacions, amb, per exemple 4 noves canxes de One Wall, que a més queden a l’abast per a futures finals europees”. Pascual ha explicat que les obres estan en marxa encara que s’han endarrerit a causa de la pluja i estaran preparades el 10 de març i a disposició de la federació per als entrenaments.

A banda de ser el campionat del món amb major participació, també serà el que tindrà major cobertura mediàtica com indicava el president de la Confederació de Pilota, Alberto Soldado, qui ha aprofitat per a fer un especial agraïment a l’Ajuntament i a la resta d’entitats per la seua col·laboració. A més Soldado ha aprofitat per a anunciar l’horari de les primeres partides de la Selecció Valenciana masculina, el dimarts 28 a les 9.30 hores en modalitat Joc Internacional contra Euskadi i la selecció valenciana femenina a eixa mateixa hora contra Itàlia .

Des del punt de vista més local, el president del Club de Pilota d’Alzira, Eduardo López ha insistit en la importància de la celebració del mundial en la nostra ciutat, pel fet de la petjada que deixa, no només en la millora de les instal·lacions, sinó en l’ensenyança per als nostres xiquets i xiquetes. Des del Club i les regidories d’Esports i Educació s’ha preparat un campionat escolar previ i un concurs de dibuix per tal d’acostar este esport als escolars. Una activitat que conclourà el 25 de març amb les finals del campionat escolar i el lliurament de premis del concurs.

Finalment per a escalfar motors, diumenge 26 de març s’inauguraran els nous frontons amb una partida entre l’escola d’Alzira i la d’Almussafes.

Cronograma

La Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana va acollir el passat dijous 16 de febrer el sorteig dels grups que formaran el pròxim Campionat del Món de pilota a mà d’Alzira 2023