Alzira ha celebrat amb molt de èxit el campionat mundial de pilota Alzira 2023

Este esdeveniment ha tingut un gran èxit, tant per l’organització com per la participació de delegacions i esportistes. A més amb este mundial s’ha posat a Alzira al mapa internacional, ja que esta cita esportiva ha estat retransmesa mundialment per streaming i per la televisió autonòmica valenciana.

Alzira ha albergat altre esdeveniment esportiu, en esta ocasió en l’àmbit mundial, el Mundial de Pilota Alzira 2023 on un total de 19 seleccions s’han donat cita a la nostra ciutat: la Comunitat Valenciana, França, Anglaterra, Equador, Bèlgica, el Paraguai, l’Argentina, els Països Baixos, Euskadi, Mèxic, Costa Rica, Portugal, Itàlia, Puerto Rico, Veneçuela, Colòmbia, l’Uruguai, i el Canadà, i s’han jugat més de 140 partides.

El regidor d’Esports, Fernando Pascual ha manifestat que: “L’èxit d’este mundial ha sigut total. Des de l’Ajuntament d’Alzira sols tenim que paraules d’agraïment per a la Confederació Internacional de Pilota i als seus organitzadors, també a les delegacions i esportistes que han participat”.

Des de la cerimònia inaugural fins a la clausura de dissabte passat Alzira ha treballat per atendre de la millor manera a tots els participants, oferint-los des de visites turístiques fins a degustació de la nostra gastronomia. A més al llarg de la competició les associacions, festives i culturals han mostrat a les delegacions les nostres tradicions i la nostra idiosincràsia com a poble. Amb la presència també dels gegants Rei En Jaume i Na Violant en la final de llargues a la plaça de la Generalitat.

Les quatre seus esportives, el camp d’Esports de Venècia, la plaça de la Generalitat, el recinte firal i el pavelló Pérez Puig s’han omplit de públic i esportistes per fer valdre la pilota.

El regidor d’Esport ha manifestat: “Cal agrair a patrocinadors, confederació, arbitres, esportistes i especialment departament d’Esports d’Alzira per treball incansable per fer realitat este mundial de pilota. També agrair a les regidories de Festes, Cultura, Turisme, Patrimoni Històric i Comunicació pel seu treball conjunt i en favor de la nostra ciutat que ha brillat com a amfitriona i organitzadora d’esta competició internacional”. L’edil conclou: “El mundial acaba, però el suport a la pilota valenciana continua”.