Alzira implanta modificadors de conducta d’aus a la plaça Major

La regidoria de Sanitat ha implantat un nou sistema de modificació de conducta d’aus a base d’extractes i essències naturals sobre un suport sòlid granulat. Es tracta d’una actuació innovadora que pretén evitar que els coloms es posen a les taules. Amb este sistema s’aconsegueix desallotjar les aus de les zones tractades evitant el seu retorn.

Estos modificadors de conducta consisteixen en unes bossetes de propilé microperforades que s’han de penjar en l’entorn que es vol tractar, siguen arbres o façanes. Este producte té un període d’efectivitat d’entre un i dos mesos i és resistent a la pluja i a la humitat del sòl.


La primera actuació ha estat a la plaça Major i es preveu que es puga realitzar en altres zones de la ciutat amb la mateixa problemàtica amb els coloms. Des de l’empresa encarregada del control de plagues s’ha informat al consistori que s’ha vist reduïda considerablement la presència de coloms a la zona tractada.


La regidora de Sanitat, Gemma Alós ha manifestat que “Des de l’Ajuntament d’Alzira som conscients de la problemàtica d’algunes zones de la ciutat amb la presència de coloms, és per això que des del departament de Sanitat seguim treballant per donar solució i pal·liar en la mesura del possible esta situació amb els tractaments més nous que hi ha al mercat i que no suposen cap mena de perill per a les persones”.