Alzira inaugura l’exposició “10 al nostre gust”

Alzira, 19 d’octubre de 2017. Ahir tenia lloc a la Casa de la Cultura d’Alzira la inauguració de l’exposició itinerant “10 al nostre gust”. L’acte es va celebrar a les 7 de la vesprada i comptà amb la presencia de l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i la regidora de Cultura, Aida Ginestar. 
 
L’exposició, que podrà ser visitada fins el proper dia 12 de novembre, reunix les obres fotogràfiques de Francesc Vera, Xavier Mollà, Pep Aparisi, Paco Martí i Natxo Francés associades als textos d’escriptors i escriptores com Anna Moner, Ximo Urenya, Rafa Gomar, Ramon Ramon i Josep Monrabal.
 
La mostra conté un total de seixanta-nou fotografies i cinc textos que unixen literatura i imatge en un diàleg on s’aborden diferents àmbits. Així, Rafa Gomar i Pep Aparisi reflexionen sobre el viatge imaginari amb un tren inexistent; Ximo Urenya i Xavier Mollà se centren en el joc de seduir, i també de suggerir, d’encantar, d’interessar, d’evocar, d’imaginar, d’induir, de somiar, de gaudir… Anna Moner i Francesc Vera ens presenten una reflexió sobre les absències, els signes a penes perceptibles d’allò que fou, sobre com determinades presències se’ns manifesten des de l’absència mitjançant uns interiors de suggeridora atmosfera; Ramon Ramon i Paco Martí ens mostren el somni d’una cosa i ens apropem a una perifèria on tenen lloc els somnis, a aquells apèndixs urbans vistos des d’una llunyania propera; Josep Monrabal i Natxo Francés ens relaten des d’un particular punt de vista un viatge a Irlanda compartit pel fotògraf i l’escriptor.
 
Ens trobem davant d’unes fotografies que conten, i uns relats que es veuen. Les imatges-paraules d’uns fotògrafs entestats a fer-nos mirar la realitat a través dels seus ulls i, paral·lelament, les paraules-imatges d’uns escriptors obstinats en el mateix propòsit. Hi ha a l’abast, doncs, un doble itinerari de deu mons diversos que l’espectador-lector pot reinterpretar i reviure.
 
10 al nostre gust