Alzira instal·la un sistema de dispositius per a sonoritzar els passos de vianants en el nucli urbà

  • Estan dirigits a persones invidents i amb deficiències visuals
  • S’han instal·lat un total de 39 pals semafòrics

L’Ajuntament d’Alzira ha instal·lat dispositius acústics per a semàfors, dirigits a persones invidents i amb deficiències visuals, per tal de facilitar el trànsit de vianants d’este col·lectiu. Este sistema és compatible amb l’estratègia de protecció contra la contaminació acústica, i evita sons innecessaris.

El projecte s’ha realitzat amb la inclusió dels passos de vianants regulats per semàfors de les avingudes dels Sants Patrons i de la Hispanitat, i del carrer Reis Catòlics en la intersecció amb els de Benito Pérez Galdós i de l’Hort dels Frares.

Este dispositiu s’ha instal·lat en un total de 39 pals semafòrics en 19 encreuaments de vianants regulats per semàfors. La característica principal d’este sistema és que l’activació és remota, per mitjà de comandament a distància.

La regidora d’Acció Social, Chelo Martínez, ha destacat: “Esta era una de les demandes que des del mencionat col·lectiu ens feien i, com ja vam dir al seu dia, era un projecte que teníem en marxa i que, a poc a poc, s’ampliarà a altres zones d’Alzira. En un principi, hem instal·lat els sistemes, que era el més complex; ara estem a l’espera de reunir-nos amb l’ONCE per a poder completar-ho amb l’adjudicació dels comandaments, que són els que activen els esmentats sistemes”.