Alzira invertix prop de 144.000 euros en la millora de l’enjardinament de diferents zones verdes de la localitat

La setmana passada van començar els treballs de millora en els enjardinaments de les diferents zones verdes de la ciutat. Este projecte compta amb una inversió de prop de 144.000 euros, té un termini d’actuació de 5 mesos i contempla la millora de la vegetació i diversificació de diferents espais i zones verdes de parcs i places d’Alzira.

L’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, ha destacat: “Amb esta actuació pretenem millorar totes les zones verdes i enjardinaments de les places i parcs d’Alzira, millorar el seu sistema de reg i fer-les més atractives perquè li donen un millor aspecte a cada una de les zones en què s’actua”. 

En estos moments s’està actuant en la plaça del Regne, la plaça de la Societat Musical, la plaça de la Generalitat i en les avingudes de la Hispanitat i Sants Patrons. En este projecte s’emmarquen també actuacions en el parc de la Rambla, la plaça de Casassús, plaça d’Elisa Ramírez al barri de les Basses i el parc de l’Alquenència.

Els treballs en les avingudes de la Hispanitat i dels Sants Patrons passen per substituir les plantes existents per llorer. En la plaça del Regne s’han substituït les lantanes per altres espècies, com a agapants i gazànies, perquè aporten major diversitat a l’espai. En la plaça de la Generalitat s’està creant una nova jardinera perquè hi done més color. En la plaça de la Societat Musical es substituirà la gespa per una tanca de murta. En totes estes zones, les actuacions també contemplen la millora dels problemes de reg existents.

Estes intervencions es complementen amb altres, previstes des de la Regidoria de Serveis Públics, com la plantació o enjardinament amb plantes amb flor dels parterres de la plaça Major o la substitució de les palmeres afectades pel morrut roig en la CV-50. També s’inclou la  reposició de malls en els diferents escocells viaris o en parcs, com recentment s’ha fet en el parc de l’Alquenència, en el Parc Teresa Jornet o en el parterre final de l’avinguda Lluís Suñer, així com en uns quants col·legis, on el criteri és substituir l’arbratge per un altre més xicotet, per a disminuir riscos. 

20141119 170255