Alzira vibra amb la música de metall amb una nova edició d’Spanish Brass

  • El festival de referència en el món del metall celebra una edició especial amb el 35é aniversari del grup Spanish Brass
  • Un centenar de músics de tot el territori nacional participaran en els cursos i classes magistrals de mestres de talla internacional

Diversos dels millors músics de metall del món faran les delícies dels melòmans la setmana que ve en la 23a edició del festival Sbalz. Com cada any, el festival combina les actuacions musicals de prestigiosos músics i aprenents amb la vessant pedagògica, amb un curs de formació que aplega un centenar d’estudiants vinguts de tot Espanya.

L’edició que comença dimarts que ve també és molt especial per al grup organitzador, Spanish Brass, que fa 35 anys sobre les taules i que té a Alzira el lloc d’estrena dels seus espectacles. De fet, el grup obrirà el cicle de concerts el dimarts a les 22.15 h. al Gran Teatre amb un recull dels últims quatres espectacles d’Spanish Brass. El membre d’Spanish Brass, Inda Bonet, ha recalcat “com d’important és Alzira per a Spanish Brass i com este festival és també una espècie de laboratori per al seu treball com a grup”.

CONCURS INTERNACIONAL DE COMPOSICIÓ

A més, també hi ha una vessant competitiva, ja que s’han presentat vint peces al Concurs Internacional de Composició, que vol promoure la creació de música per a grups de metalls i de cambra. Després d’una primera selecció de 10 semifinalistes, dimecres, a la Casa de la Cultura, els professors interpretaran les tres obres finalistes que optaran als premis de 750 i 300 €, així com el premi del públic.  El regidor de Cultura, Israel Pérez, ha destacat la creació d’este concurs dins del festival  “per tal de promoure la creació de música original  per a un quintet de metall amb la intenció d’incrementar el repertori de metalls i donar així el reconeixement que mereix dins de la música de cambra”.

Dijous, el prestigiós trombó Kiko Palacios presentarà el disc Un trombó baix i a la nit ens divertirem amb Los Artistas del Gremio al Gran Teatre.

El Festival també dona oportunitats als joves intèrprets en el concert que oferirà divendres de vesprada la Sbalz Junior Brass Ensemble amb Beatriz Fernández en la direcció. A la nit, al Gran Teatre tindrà lloc el tradicional concert amb la Societat Musical d’Alzira, el trompetista Rex Richardson i el trombó de Carcaixent, que està a l’orquestra de Berna, Vicent Climent.  L’últim dia, dissabte, Josep Benlloch i la Pucela Brass faran a les 7:15 h, a la Casa de la Cultura, el concert anomenat Emergents. Bonet ha ressenyat que amb este concert es vol donar a conéixer guanyadors i finalistes de concursos com el de música de cambra d’Alzira o el de trompeta de Benimodo.  La cirereta del pastís serà dissabte, a les 22:15 h, al Gran Teatre amb l’Spanish Brass ensemble i el trombonista-trompetista australià, James Morrison, dirigits per Bea Fernández.

L’alcalde d’Alzira, Alfons Domínguez ha destacat la importància d’este festival que organitza el grup Spanish Brass, junt amb l’Ajuntament d’Alzira i la Societat Musical d’Alzira, “per continuar amb la promoció de la música i fomentar el talent i la proximitat de la bona música per a la ciutadania alzirenya.”

Les entrades per als concerts nocturns costen 5 i 4 euros i es poden comprar en taquilla o per Notikumi. Els concerts de la vesprada a la Casa de la Cultura són debades.