Alzira obri el període de cremes extraordinari del 2 i el 16 d’octubre per a restes de poda de varietats tardanes de cítrics

La Regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament d’Alzira informa que d’acord amb el nou pla local de cremes (PLC), a partir del pròxim dilluns 2 d’octubre i fins al 16 del mateix mes, s’habilita un període extraordinari de cremes. Al llarg d’esta la primera quinzena d’octubre estan permeses les cremes específiques per a atendre l’eliminació de restes de poda de les varietats tardanes de cítrics que no es van poder gestionar a l’estiu degut a les restriccions a l’ús del foc agrícola dins l’àmbit d’afecció del PLC.

Les condicions de la crema per aquest període extraordinari son les següents:

1.- Cal autorització de crema de agrícola

2.- La crema es podrà realitzar de dilluns a divendres (excepte festius) des de l’eixida del sol fins a les 11 del matí.

3.- Sempre amb cremador i segons la ubicació amb mataespurnes.

4.- Sols per a restes de poda de varietats tardanes de poda, en el cas de crema de restes vegetals provinents d’una operació de canvi de cultiu caldrà un permís excepcional de crema.

El permís de crema tindrà una validesa per 15 dies i s’haurà de sol·licitar presencialment a les oficines de la Clau de l’Ajuntament d’Alzira, amb una antelació mínima de 72 hores abans de la crema o telemàticament amb firma digital a través de la seu electrònica emplenant el tràmit específic.

Una vegada finalitzat aquest període extraordinari de cremes específic, a partir del 17 d’octubre i fins al 31 de maig de 2024 s’activarà automàticament el període ordinari de cremes agrícoles per a tot tipus de cultiu i en el que sols caldrà sol·licitar una única Declaració responsable de Crema per a poder cremar durant tot el termini.