Alzira oferix teatre en valencià per a vora 1300 escolars

Alzira, 7 d’abril de 2017.- Quasi 1.300 alumnes de centres de Primària, Secundària i Batxiller han acudit al llarg de la setmana al Gran Teatre per a gaudir de les representacions teatrals organitzades per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira.

Concretament, els estudiants de 1r, 2n, 3r i 4t de Primària dels col·legis Sants Patrons, Lluís Vives, L’Alborxí, Pintor Teodoro Andreu, Blasco Ibáñez, Gloria Fuertes i Xúquer van assistir els passats dies 4 i 5 d’abril a la representació d’El fabulós viatge de Christian Andersen. L’obra s’endinsa en la història del gran escriptor de contes Christian Andersen, que de xicotet somnia en escapar i amagar-se lluny de tot. Un dia coneix a Jonàs, un estrambòtic personatge que li farà vore les coses d’una altra manera i li descobrirà el seu gran talent per a inventar faules i històries extraordinàries.

Per la seua banda, el 6 d’abril els estudiants d’ESO i Batxiller de l’IES Rei En Jaume i Tulell pogueren gaudir de l’obra Joanot, d’Esclafit Teatre. L’obra se centra en la figura del cavaller Joanot Martorell. L’actor Joan Nave, amb la direcció de Joan Miquel Reig, fa una recreació lliure del procés de creació de Joanot Martorell de l’obra emblemàtica de la literatura valenciana, el Tirant lo Blanch.