Alzira participa a una jornada del cicle urbà de l’aigua

Alzira, 19 de juliol de 2017.- L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, participava ahir en la jornada de treball celebrada a l’Ajuntament d’Alacant sobre el cicle urbà de l’aigua.
 
A la reunió també van estar presents el Director General de l’aigua, Manuel Aldaguer; l’alcalde d’Alacant Gabriel Echávarri; el regidor de Medi Ambient I Espais Naturals de l’Ajuntament d’Alcoi, Jordi Martínez i representants de la comunitat universitària.
 
En este context es presentava un UIA, que respon a les sigles angleses d’Accions Urbanes Innovadores. Es tracta de posar a prova solucions innovadores de les que no existix experiència prèvia, amb la finalitat d’abordar reptes urbans.
 
La proposta ha planteja un projecte de millora en relació al cicle urbà de l’aigua, en cadascuna de les tres ciutats, Alzira, Alacant i Alcoi. En el cas d’Alzira la idea inicial consistix d’una banda en un tanc de tronades, una infraestructura que té com a finalitat recollir aigua de pluja per a evitar inundacions i que permet la reutilització d’aigua i d’altra en la millora de la xarxa d’aigua potable.
 
Serà a finals de setembre quan es conega si el projecte de la Universitat ha sigut seleccionat entre els que la Comissió Europea finalment finançarà amb més de 4,3 milions d’euros de pressupost.
 
A més la jornada ha servit per a conéixer la realitat de cadascuna d’estes ciutats, Alzira, Alacant i Alcoi pel que fa a la problemàtica de l’aigua i fer una posada en comú dels mecanismes que s’apliquen en cada territori. Les tres ciutats han demanat al Director General d’aigua mesures comunes per tal de poder treballar de manera conjunta a tot el territori de la Comunitat.
 
190717 cicle urba aigua