Alzira participa en l’Olimpíada Solidària d’Estudi “Si estudies, cooperes”

§La Sala Solidària estarà ubicada en la Biblioteca municipal fins al 5 de desembre

§10 països participen d’esta iniciativa

L’Olimpíada Solidària d’Estudi, que celebra enguany la seua 12a edició, arriba a Alzira a proposta del Consell de la Joventut i protegida per les regidories de Cultura i de Joventut. Esta Olimpíada té com a objectiu educar els jóvens en els valors de solidaritat i de responsabilitat social, sensibilitzant-los sobre les realitats socioeconòmiques i polítiques de les poblacions més desfavorides. En 2014 són 10 els països que hi participen.

La Sala Solidària d’Estudi, a Alzira, s’ha ubicat en la nova Biblioteca municipal. Tot aquell que hi vullga col·laborar ha de demanar el seu carnet solidari i destinar les seues hores d’estudi a este projecte. Per cada hora d’estudi, les empreses col·laboradores aportaran un euro per a la causa.

L’horari de la Sala Solidària serà de dilluns a divendres, de 9 a 14 i de 16 a 20:30 hores. L’Olimpíada Solidària d’Estudi finalitza el 5 de desembre.

La regidora de Joventut, Ana Alarcón, ha manifestat: “Des d’Alzira ens sumem a esta iniciativa solidària que creiem que és important perquè els jóvens de la nostra localitat mostren la seua solidaritat. Fins al 5 de desembre, estudiar en la Biblioteca es convertirà en sinònim de cooperació i de participació ciutadana”.

La finalitat d’esta olimpíada és, primer que res, educativa: es tracta d’estimular els jóvens perquè adquirisquen actituds i comportaments solidaris. Baix el lema “Si estudies, cooperes”, a Espanya s’intentaran superar les 300.000 hores d’estudi i els 26.000 estudiants solidaris donants d’hores d’estudi.

L’Olimpíada d’Estudi Solidària compta amb el suport de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO). Va ser ideada per l’ONGD Rioja Coopera. Espanya, a través d’esta iniciativa, recaptarà fons per a Haití.

 

olimpiada solidaria