Alzira passa els 100 casos cada 100.000 habitants

En la reunió setmanal dels municipis que formen part del departament de salut de la Ribera s’ha constatat que continua l’augment de casos a tota la comarca. Com ja va anunciar Salut Pública a principi de setmana, s’incrementa la incidència del coronavirus a Alzira, seguint la tònica general de la Comunitat Valenciana. Alzira ja ha votat la barrera dels 100 casos per cada 100.000 habitants, una taxa d’incidència que ja es considera alta. Salut Pública ha confirmat hui 49 casos actius a Alzira de la Covid 19, el que suposa una taxa d’incidència de 107 per cada 100.000 hab.

En els últims 3 dies s’han detectat 24 casos nous, una dada que confirma l’increment exponencial de la incidència del coronavirus i que des de que es va encetar el mes de juliol no para de crèixer. En quinze dies el nombres de casos covid a Alzira s’ha multiplicat per 6, tal i com ha detallat la regidora de Sanitat, Gemma Alós. “Les dades són molt preocupants, la incidència acumulada es dispara i hem passat en 15 dies de 8 casos a 49, la transmissió es molt ràpida, quasi descontrolada i fa que el treball als centres de salut es complique. La majoria dels contagis es troben entre la gent jove encara que els vacunats també es podrien contagiar i contagiar a la resta, de manera que és absolutament obligatori seguir les mesures preventives vigents, les pautes dels professionals sanitaris i en cas de ser contacte estret complir els 10 dies d’aïllament”

Al mateix temps la campanya de vacunació, a partir de la setmana que ve, s’adreçarà a les persones menors de 40 anys. I es continuarà amb les segones dosis d’Astrazeneca per a les persones entre 60 i 65 anys. En qualsevol cas, la principal preocupació a hores d’ara passa pels nous contagis i els contactes estrets. “Amb esta evolució de la pandèmia, el més important es controlar-los, i per això és necessari mantindre les quarantenes quan siga necessari” ha explicat Alòs.

Recordem que des del departament de Salut de la Ribera, se cita a les persones mitjançant el seu telèfon de contacte, indicant la data i hora de vacunació. Recordem que és molt important que eixes dades estiguen actualitzades al sistema SIP. Per a poder verificar que són correctes cal accedir

http://www.san.gva.es/web/dgcal/formulario-de-contacto

Tots els dubtes sobre la vacunació, justificants, actualització de dades de contacte, notícies i molt més en:

http://coronavirus.san.gva.es/es/web/vacunacion/inicio

Dubtes sobre la vacunació 900 300 555.

PANTALLA RRSS