Alzira posa en marxa l’execució de diversos projectes amb la subvenció Reacciona de la Diputació

  • L’Ajuntament posa en marxa el sistema d’autoconsum al Tirant lo Blanc i la via ciclopeatonal

L’Ajuntament d’Alzira, mitjançant una subvenció de diverses línies de treball dins del Reacciona de Diputació de València, ha començat l’execució dels següents projectes:

– Execució de vies de ciclovianants d’interés natural  pressupostat amb un import de 59.992,86€ i subvencionat al 85% per la Diputació de València

– Instal·lació d’autoconsum energètic en edificis i equipaments municipals al CEIP Tirant lo Blanc, pressupostat amb un import de 32.986,42€ que també es troba subvencionat en un 85% per la Diputació de València

Pel que fa a la via per a ciclovianants, el present projecte pretén resoldre les unions de diferents actuacions que formen part de l’Anell Verd.

El projecte se centra concretament en 2 àrees d’intervenció que fins ara suposen una barrera que limita el pas ciclovianant.

  • L’àrea 1 – El vessant del riu Xúquer prop del poliesportiu Jorge Martínez Aspar. Les actuacions que es van a realitzar en esta àrea és l’obertura d’un últim tram de 100 m fins a arribar al poliesportiu de manera que connectarem la senda existent amb el projecte municipal que s’està duent a terme enguany al Carrer Bernat Montagud, i per tant unint un punt de desconnexió actual del Anell Verd. A més s’inclou en aquesta senda ja executada la millora del ferm de 150 m, ja que amb motiu de les pluges s’han fet difícils de transitar.
  • L’àrea 2 – El dic al costat del barranc de la Casella. En 2017 emmarcat dins del projecte de l’Anell Verd d’Alzira, es va rehabilitar un antic runar creant el Parc del Mirador al Riu Xúquer, que es troba en un meandre del riu al qual desemboca el barranc de la Casella. Ara es pretén rehabilitar la plataforma i el passeig que existeix en el dic i que discorre paral·lel al barranc de la Casella. I per tant connectar el Mirador al Riu Xúquer amb l’antic encreuament de la CV-41. A més pretén incorporar part de la pinada del Dic al parc mitjançant la formació de noves sendes i disposant mobiliari urbà.

Pel que fa al segon projecte, es tracta d’una instal·lació fotovoltaica d’autoconsum individual de 36.4 kWp amb abocament a xarxa, compensació i connexió a xarxa interior del consumidor per al centre educatiu CEIP Tirant lo Blanc.

En total s’instal·laran 80 mòduls fotovoltaics de 455Wp/Ud coplanars en coberta.

Amb esta actuació es preveu un estalvi de consum energètic del 57,45%.