Alzira presenta els programes d’educació ambiental per a col·legis i instituts

Alzira, 15 de setembre del 2017. La Regidoria de Medi Ambient que dirigix Pep Carreres ha donat a conéixer les noves iniciatives d’educació ambiental dirigides a col·legis i instituts d’Alzira, previstes per a començar a principi d’octubre.
 
Enguany, les activitats se centraran a les zones de la Casella i al riu Xúquer. 
A la Casella està prevista una visita teatralitzada que girarà entorn del patrimoni propi d’este paratge municipal, i on tindrà un paper central la Casa de Bono, com a infraestructura per a ús didàctic, adaptada, a més, com a observatori d’aus. Esta activitat, continuïtat de la de l’any passat a la Murta, serà realitzada per l’empresa local Interpreta Natura.
 
Al riu Xúquer, la Fundació Limne durà a terme dos activitats complementàries. La primera d’elles té com a objecte la restauració del riu Xúquer i pretén combinar processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat. En un sol projecte ben articulat, els participants es formen actuant sobre necessitats reals de l’entorn on viuen amb l’objectiu de millorar-lo. 
 
D’altra banda, amb la segona campanya, El Xúquer, Projecte de Ciència, es forjarà un projecte de ciència que fomente noves vocacions científiques/naturalistes per mitjà del seguiment de la qualitat de les aigües i seguiment de les plantacions efectuades a la zona durant 2016 i 2017. 
 
Les activitats, subvencionades per la Regidoria, tenen entre altres objectius potenciar l’ús educatiu d’espais naturals alternatius a l’habitual de la Murta, on hi ha un excés de demanda. També tenen com a objectiu aprofundir en el coneixement dels valors naturals que existixen en el terme municipal.
 
IMG-20170914-WA0003