Alzira presenta la pàgina web adaptada per a persones amb discapacitat o poca mobilitat

 

Este matí, la regidora de Modernització de l’Administració, Ana Alarcón, junt amb el cap de l’Àrea d’Informàtica, Julio García, ha presentat la nova pàgina web de l’Ajuntament d’Alzira adaptada per a persones amb discapacitat o amb poca mobilitat. Amb esta nova ferramenta, la pàgina web de l’Ajuntament és capaç d’adaptar-se a les necessitats i capacitats específiques de cada usuari, permetent distintes modalitats de navegació web.

És la primera solució d’accessibilitat web que parla i escolta els usuaris, independentment de les seues capacitats. No suposa cap cost addicional per a l’usuari. A més, no afecta el disseny de la web actual, més bé al contrari, fent clic en la pestanya en què posa “Accessibilitat” o passant a mode accessible, es pot accedir a esta part de la web. Sempre està disponible per a accedir-hi des de qualsevol ordinador i en qualsevol lloc. 

Una vegada dins de la zona d’accessibilitat, es desplega una pestanya amb quatre opcions, per a navegar amb aquella que s’adapte a les necessitats específiques de cada usuari. Es pot navegar amb el teclat, amb comandos de veu, amb sons o amb lectors de pantalla.

Alarcón ha destacat durant la seua intervenció: “Amb esta adaptació de la pàgina web, pretenem que siga accessible per a totes les persones, siga quina siga la seua discapacitat, i també per a aquelles persones majors que, per la seua edat, tenen menys visió o problemes de mobilitat. Una vegada més, des de l’Ajuntament d’Alzira complim amb la Llei d’Accés de tots els ciutadans a l’Administració, i continuem impulsant l’accessibilitat des de tots els àmbits. Apostem per la ciutadania, per la modernitat i per l’accessibilitat. Continuem treballant en el projecte de semàfors per a invidents, presentàrem divendres passat la sensorització de les places per a discapacitats, així com les videoactes, que estan adaptades per a persones amb discapacitat auditiva. Tots ells són projectes importants perquè l’administració estiga a l’abast de tots.

Amb esta nova ferramenta, la pàgina web de l’Ajuntament d’Alzira obté les tres “A”, que només s’atorguen a aquelles pàgines web amb major accessibilitat.

 Web Adaptada 019