Alzira, reconeguda com a Ciutat de la Ciència i la Innovació

 • · Formarà part de la Xarxa  Innpulso

  La Ciutat d’Alzira ha sigut reconeguda com a Ciutat de la Ciència i la Innovació, un nomenament que va aprovar ahir la Secretaria General de Ciència, Tecnologia i Innovació. D’esta manera, passa a formar part de la Xarxa Innpulso.

  L’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, ha destacat: “És un gran reconeixement per a la nostra ciutat i per a tots els que treballem perquè Alzira siga cada vegada millor. A més, este és un premi que ratifica que tots els esforços que es realitzen tenen la seua recompensa, i que estem treballant en una bona línia de desplegament per a l’avanç de la nostra ciutat”.

  Formar part de la Xarxa Innpulso té nombrosos avantatges per a Alzira, com l’autorització per a l’ús de la distinció en la comunicació i promoció de la ciutat, tant en l’àmbit nacional com internacional; el foment i impuls de projectes col·laboratius entre els municipis que s’integren en la Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació; la integració de la Xarxa com a entitat de referència dins del grup de treball MINECO-MINETUR sobre el turisme científic; la promoció internacional de les Ciutats de la Ciència i la Innovació en esdeveniments internacionals relacionats amb I+D+i i el desenrotllament basat en el coneixement.

  Bastidas ha assenyalat: “Els projectes en què hem treballat d’administració electrònica, el sistema de detecció d’incendis intel·ligent o les videoactes ens porten a obtindre este reconeixement tan important. Ara continuarem treballant, basant-nos en el que hem creat, i aconseguirem pas a pas una ciutat més atractiva i innovadora”.

  Amb este reconeixement, que Alzira rep junt amb altres quinze ciutats espanyoles, es valora el paper de l’Ajuntament com a agent d’innovació, i la ciutat queda inclosa en la Xarxa Innpulso, una plataforma estratègica per a aconseguir fins com són el desenrotllament i l’avanç.

  Cal destacar que uns altres dels beneficis que té la declaració de “Ciutat de Ciència i la Innovació” per a Alzira, és la consideració preferent d’esta ciutat per a la ubicació d’instal·lacions científiques i tecnològiques de titularitat i participació estatal, així com per a ubicar nodes de la xarxa del MINECO de Punts d’Informació sobre I+D+i (xarxa PIDI); i la priorització de la ciutat com a lloc preferent per a organitzar les reunions del departament amb les comunitats autònomes i altres agents del sistema I+D, així com per a la celebració de congressos i setmanaris dels seus organismes públics d’investigació.