Alzira se suma a la campanya “Mans al riu”

La campanya de voluntariat ambiental més gran de la Comunitat Valenciana se celebrarà el pròxim 2 d’abril
 
Alzira, 24 de març 2017.- La Regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Consum de l’Ajuntament d’Alzira, que dirigix Pep Carreres, se suma enguany a la macroneteja de residus “Mans al Riu” que, des de l’any 2010, organitza de manera regular la Fundació Limne amb l’objectiu de fomentar la participació ciutadana en la conservació i millora dels nostres rius. En la darrera edició de la jornada van participar 20 municipis i 588 voluntaris, que van retirar 4,5 tones de residus dels trams de riu on s’actuà.
 
Enguany el “Mans al Riu” de la Fundació Limne aconseguix un nou record d’afiliació, sumant la participació dels municipis d’Alborache, Alcoi, Algemesí, Almassora, Alqueria d’Asnar, Alzira, Borriana, Bunyol, Canals, Cullera, Elx, Gata de Gorgos, Guadassuar, l’Eliana, Llombai, Muro d’Alcoi, Orba, Paterna, Pego, Riba-roja de Túria, Sueca, Torrent, Vila d’agres i Xeraco, que uniran esforços per netejar de residus els seus rius amb el suport dels ciutadans que vulguen implicar-se en la campanya.
 
Des de Limne assenyalen que “esta anualitat es batran rècords de participació ja que, a banda dels municipis tradicionalment compromesos amb la campanya, s’han sumat noves localitats”. El suport d’ajuntaments com el d’Alzira són imprescindibles per “teixir una xàrcia col·laborativa entre administracions, entitats conservacionistes i la societat civil”. 
 
L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, anima els alzirenys i alzirenyes a inscriure’s per a participar d’esta trobada en què l’objectiu és millorar el nostre entorn i disfrutar d’espais saludables. El regidor de Medi Ambient, Agricultura i Consum, Pep Carreres, recorda que este tipus d’actuacions cal recolzar-les pel vessant mediambiental i solidària.
 
L’activitat, oberta a la participació de tota la ciutadania, té un marcat caràcter lúdic i didàctic, ja que, a més de pretendre millorar els espais fluvials on s’actuarà, es farà incís en els mitjans que hi ha hui dia per a gestionar els residus.
 
Totes les persones que desitgen sumar-se a l’activitat, compromesa i solidària amb el medi ambient, hauran d’anar el diumenge 2 d’abril, a les 10:00 hores, al Recinte Firal, des d’on s’accedirà al punt d’actuació. L’organització, amb ànim de proveir tot el material necessari, demana la inscripció prèvia escrivint a participa@limne.org o cridant al 635475706.
 
alzira