Alzira tanca amb èxit les primeres falles del patrimoni

Alzira, 21 de març de 2017.- El món faller d’Alzira tanca un any ple d’actes, molts d’ells, dedicats a la declaració de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, que les Falles han aconseguit. Una satisfacció que es respira per tots els racons de les comissions i carrers amb l’expressió “Som Patrimoni”.
 
També ha sigut un any de novetats com, la instal·lació de grans pantalles de seguiment en diferents punts del centre de la ciutat, l’augment dels dies de mascletaes a 7, o la posada a disposició dels alzirenys i visitants del Bus Turístic, gratuïtament, durant tota la setmana fallera. 
 
Des de l’Ajuntament d’Alzira, la vicealcaldessa i regidora de Festes, Isabel Aguilar, vol destacar i agrair, a tots el fallers i falleres, el bon comportament, el tracte respectuós i col·laborador al llarg de la setmana fallera. La participació a actes com la Crida, que encetava les festes amb un gran espectacle a una plaça del Carbó expectant que no va decebre ningú, o la Cavalcada Multicolor, en la qual gran nombre de comissions decidiren deixar de costat l’alcohol durant la celebració de l’acte, pels carrers de la ciutat.
 
També vol agrair a tots els mitjans de comunicació i professionals, el respecte i el bon fer, amb què han tractat els fallers, a les Falleres Majors d’Alzira, autoritats convidades, pirotècnics i públic, en els actes més representatius de les nostres falles. 
 
Segons Aguilar, “Cal que posar en valor la tasca dels mitjans de comunicació i els seus professionals, que són l’aparador de moltes de les nostres senyes d’identitat, i en eixes entren les nostres Festes”.
 
“És clar que hi ha coses que s’han de millorar, i crec que estem anant pel bon camí. La col·laboració entre fallers, presidents i comissions és fonamental, sempre comptant amb la Junta Local Fallera d’Alzira, que ha d’estar present com a peça d’enllaç entre totes les parts. Sóc conscient de què no tot el món està igual de satisfet, veïns, fallers i entitats, però la tasca perquè, almenys, la majoria, si que ho estiga, és nostra, de l’ajuntament, de la JLF i dels fallers i falleres d’Alzira.”
 
La nit del 19 de març finalitzava un cicle faller amb la presència del foc, un foc que s’emporta un gran treball, reconegut, dels artistes fallers, un foc purificador i renovador, que també porta nous projectes, nous propòsits i noves il·lusions, amb les quals comença el nou exercici, sense oblidar que “Som Patrimoni” i hem de cuidar que esta distinció es mantinga al llarg del temps, i treballar per una festa grandiosa, respectuosa amb la tradició, responsable en la celebració i valorada des de les institucions.
 
17362504 1298257870254382 5006748837506929696 n