Barris i Partides

Descarregar LLibret 93.375 KB

A Alzira, la majoria dels barris i partides que formen la ciutat tenen les seues festes pròpies, i algunes d’elles són molt antigues, ja que es van iniciar en la formació del barri.

Una de les coses que caracteritzen les barriades i partides d’Alzira és saber mantenir els seus costums i també conservar les més arrelades tradicions al llarg del temps.

Desde molt antic és coneguda la devoció per solemnizar tots els anys en honor als seus patrons i protectors de cada barri al llarg dels mesos de juny, juliol, agost, setembre, i octubre.

Les 22 festes que se celebren estan agrupades en una sola entitat anomenada Junta Coordinadora de festes de Barris i Partides, que té la finalitat de coordinar-les i representar-les. El seu objectiu és el d’informar i donar a conèixer al major nombre de persones possible, estes festes que ens ajuden a mantenir present els nostres orígens i tradicions, les quals seguixen vives per a un gran col·lectiu de persones que, any a any, van fent camí i creant la seua pròpia història.