FALLES (Festa d’Interés Turístic Nacional)

https://www.fallasalzira.com/ 

fallasLes 35 comissions falleres planten 70 monuments (grans i infantils) i compten com a ens coordinador amb la Junta Local Fallera, la qual fallasva aconseguir, amb les seues gestions, el reconeixement de festa d’Interés Turístic Nacional per a estes festes l’any 2005. Al llarg de l’any exercixen una activitat cultural que en l’àmbit faller acaba amb la Cremà dels monuments la nit de de Sant Josep. El principal atractiu de les falles residix en que són un important vehicle d’integració social en la ciutat d’Alzira.

Destaquen pel seu caràcter multitudinari la cavalcada de disfresses, la Cridà des del balcó principal de l’Ajuntament, l’entrega de premis, l’ofrena de flors a la Mare de Déu de Lluch i la desfilada de pasdobles.

Una mostra de la qualitat dels monuments fallers pot apreciar-se en el Museu de la Festa, on poden admirar-se obres d’artistes alzirenys consagrats com Julio Monterrubio, Bernardo Estela, etc. Però sobretot la millor manera d’assaborir l’aroma a pólvora i a bunyols és acostar-se a Alzira en els dies grans de la festa, del 16 al 19 de març, i viure en directe el dia i la nit fallera en casals i revetles oberts al visitant fins ben entrada la matinada.

Falles