Comença el curs a les aules alzirenyes amb normalitat

Enguany s’han d’habilitat dos aules més al CEIP García Lorca

Els centres escolars alzirenys han obert les portes hui de matí amb normalitat. El curs que ara comença destaca pel creixement important en la quantitat de matrícules rebudes per als centres educatius d’Alzira.

L’alcalde, Alfons Domínguez, i la regidora d’Educació, Virtuts Piera, junt amb companyes i companys de la corporació –Enrique Montalvá, Israel Pérez, Amèlia Blanquer, Andrés Gomis, Lara Ferrer i Mar Chordá–, han visitat hui les escoles Ausiàs March, Alborxí, Gloria Fuertes, Lluís Vives, Pintor Andreu, Tirant lo Blanc, Vall de la Casella, La Purísima i Xúquer CE i els instituts José María Parra, Rei en Jaume i La Murta. «Pràcticament tots els centres educatius i nivells estan plens, tendència que continua del curs 21-22, quan ja vam incorporar vora quatre-cents alumnes al llarg del curs. L’educació és un dels eixos principals del govern d’Alzira, per això considerem que una educació de qualitat es garantix amb recursos i places suficients», ha declarat l’alcalde.

En les visites han mantingut reunions breus amb els equips directius i docents per tal de fer-los arribar el suport i tractar qualsevol eventualitat que puga sorgir en el començament de curs. S’ha de ressaltar que no hi ha hagut cap incidència al llarg del matí i que el primer dia ha transcorregut amb normalitat.

El que més destaca del curs 23-24 és l’increment notable de matrícules en comparació als anteriors, fet que ha ocasionat que s’habiliten dos aules de segon i

quart de Primària al CEIP García Lorca. En total, el departament d’Educació ha rebut 324 sol·licituds de canvi o nova escolarització des que van acabar els processos d’escolarització de la Conselleria al juny. Eixes sol·licituds ja les han gestionades el departament d’Educació i els centres educatius. S’ha de posar en relleu que el curs s’inicia sense vacants als centres d’Alzira; més de 7.400 estudiants, entre els centres públics i privats-concertats, comencen l’activitat escolar a Alzira.

La regidora d’Educació, Virtuts Piera, ha explicat que enguany l’Ajuntament oferix de nou una gran quantitat d’activitats educatives complementàries fora i dins de l’aula que sumen per a l’aprenentatge al llarg de la vida, base del projecte d’Alzira com a ciutat educadora. De més a més, la regidora ha declarat que «un dels objectius principals és tindre tots els centres educatius en condicions adequades, on tota la comunitat educativa es trobe a gust i amb ganes d’anar cada dia a la faena. Cosa que repercutirà en el benestar i l’aprenentatge de la nostra xicalla i de la nostra joventut».