Compte enrere per a “Expokaki i altres alternatives de cultiu”

  • Demà s’inaugura a les 18 hores

L’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, i el regidor d’Agricultura i Medi Ambient, Enrique Montalvá, han presentat, esta vesprada, de manera oficial, “Expokaki i altres alternatives de cultiu”. Prèviament, han visitat l’estat del muntatge dels diferents expositors de la fira, en la qual ja s’ultimen detalls perquè demà, a les 18 hores, estiga tot apunt per a la seua inauguració.

Més de 50 expositors es donaran cita en “Expokaki i altres alternatives de cultiu”, per a oferir la més variada oferta entorn del cultiu del caqui i d’altres cultius alternatius.

Bastidas ha manifestat: “Acabem de visitar el recinte firal que demà acollirà ‘Expokaki i altres alternatives de cultiu’, i estic segura que serà tot un èxit, ja no sols per la diversitat de les empreses que estaran representades en els expositors, sinó pels bons i variats conferenciants que oferiran els seus coneixements. A més, amb Expokaki manifestem l’aposta ferma d’Alzira per este sector, ja no sols del caqui sinó de qualsevol cultiu alternatiu que servisca per a ajudar un sector com l’agrícola, que tant ens ha donat a la ciutat i a la comarca”. Ha afegit: “Vull donar les gràcies a Enrique Montalvá, regidor d’Agricultura, per tot l’ímpetu i esforç que ha posat perquè Expokaki fora una realitat; a Enrique Lahuerta i a totes les persones que, d’una manera o altra, han col·laborat perquè prenguera forma. També a l’Associació Empresarial d’Alzira, a les empreses patrocinadores i a totes aquelles que han col·laborat de manera directa o indirecta. Estic segura que serà tot un èxit”.

L’horari de la fira “Expokaki i altres alternatives de cultiu” serà demà, divendres 23 de gener, de 18 a 21 hores; el dissabte, 24 de gener, l’horari serà de 9:30 a 21 hores; i per la seua banda, el diumenge 25 de gener, de 9:30 a 15 hores.

A més de la carpa de 1.000 m2 dedicada als més de 50 expositors, hi haurà una carpa de 200m2 dedicada a les conferències, així com una zona exterior d’exposició de maquinària.

 Conferències

Dissabte, 24 de gener

De 10 a 10:30 hores. “Presentació de la nova aplicació d’herbicides per a caquis”, per Geno Pulverizadores.

De 10:30 a 11 hores. Pausa-café oferida per UPL.

D’11 a 13 hores. “Com optimitzar la poda en caquis”, per Emilio Mataix, creador de la poda Mataix.

De 16 a 17:30 hores. “Cultiu del nabiu i possibilitats d’adaptació als nostres camps”, per Juan Carlos Calvo (Planasa).

De 18 a 19 hores. “Processos de negoci integrats amb traçabilitat”, per Aserti. Programari de traçabilitat agrícola-garantia de seguretat alimentària.

De 19:30 a 20:30 hores. “Eutetranychus i plagues del caqui”, per Ferran García de l’Institut Agroprofesional Mediterrani-UPV.

Diumenge, 25 de gener 

De 10 a 11:30 hores. “El cultiu del kiwi i les seues possibilitats d’implantació en els nostres camps”, a càrrec de Jorge Martínez.

De 12 a 13:30 hores. Serà el torn de Juan José Bas, de Naranjasyfrutas.com, que parlarà de “Com rebre el nombre més gran d’ofertes per a la venda de collites i caquis”.

Expokaki i altres alternatives de cultiu” està organitzada per l’Ajuntament d’Alzira i l’Associació Empresarial d’Alzira. Durant tres dies, es repartiran entre els assistents 1.500 litres de suc de caqui.

20150122 185055