Concentración en señal de rechazo por el asesinato de la pequeña de 2 años

Alzira, 13 de novembre del 2017. La plaça del Carbó, enfront de l’Ajuntament d’Alzira, s’ha omplit este migdia d’alzirenys i alzirenyes que s’han concentrat en senyal de rebuig a la violència. En la vesprada d’ahir un home va degollar a Alzira la seua filla de dos anys i posteriorment es va llançar per la finestra de sa casa des d’un segon pis. L’home, que va resultar ferit lleu, va ser traslladat a la comissaria de policia.

A la concentració han acudit els membres de la corporació, el secretari autonòmic d’Inclusió i l’Agència Valenciana d’Igualtat, Alberto Ibáñez, la directora general de la Infància, Rosa Molero, la directora de l’Institut Valencià de les Dones, Maria Such i el diputat d’Esquerra Unida al Congrés, Ricardo Sixto.

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha manifestat que els Serveis Socials municipals no tenien constància de cap denúncia per maltractament. Des del moment que es va conèixer la notícia es va intentar contactar sense èxit amb la família i ha sigut després de la concentració, on han acudit representants de la família, quan s’ha pogut mantindre una reunió amb la tia de la menuda.

L’alcalde i els representants del govern valencià s’han posat a disposició de la família per tal d’ajudar en estos moments en tot allò que puguen necessitar.

TEXT DE CONDEMNA

Davant la barbàrie ocorreguda ahir a la vesprada a la nostra ciutat, en la qual un pare ha acabat amb la vida de la seua filla de dos anys, l’Ajuntament d’Alzira i el nostre poble, immers en la més profunda desolació, vol transmetre el seu suport i fortalesa per a afrontar estos moments tan dolorosos als seus familiars, i al mateix temps traslladar-los el nostre més sentit condol.

La violència masclista constituïx un dels problemes més greus de la nostra societat i un dels grans obstacles per al progrés i desenrotllament integral de les dones i de la nostra ciutadania. D’ací la necessitat que tots prenguem consciència de la importància de combatre-la per a contribuir a eradicar-la. La batalla contra la violència de gènere és la lluita per la igualtat i la no-discriminació, en la qual no cap ni tolerància, ni excuses, ni actituds condescendents. Cal denúncies efectives i reals contra la indefensió de les dones i dels seus fills i filles.

El progrés de les nostres ciutats mai serà complet si es continuen produint fenòmens de violència familiar que impedixen el desenrotllament i l’avanç social. L’Ajuntament d’Alzira, en coordinació amb el nostre govern i donant suport al Pacte contra la Violència de Gènere vol demanar hui en veu alta i rotunda el suport i col•laboració de tots els ciutadans i ciutadanes per eradicar esta greu plaga social.

Des de l’Ajuntament d’Alzira, des de la nostra ciutat acollidora ara dolguda i trista, fem una crida a tota la ciutadania del nostre País perquè, junts, afrontem este greu problema social, manifestant el nostre rebuig davant de qualsevol actitud violenta contra les dones i contra els seus fills i filles; i donem suport a totes aquelles accions de sensibilització, preventives, educatives, legislatives o judicials encaminades a garantir una vida plena i digna per a les dones i les seus criatures.

Prou. Mai més.

Us demanem 3 minuts de silenci per a expressar la nostra condemna i condol.

131117 Concentra 1 131117 Concentra 2

CategoriesSense categoria