Coneguem els nostres tarongers al CEIP Federico García Sanchiz

El CEIP Federico Garcia Sanchiz de la localitat d’Alzira enceta un nou projecte en el centre.

Tal i com proposàrem al principi de curs hem donat forma al projecte dels tarongers al nostre col·legi.

Per a posar-vos en antecedents i recordar el procés, direm que el curs passat pensàrem en crear un autèntic campet de tarongers al nostre col·legi.

DSC00404

Al frontal del centre tenim tres jardins on, originalment, es plantaren tarongers bords per part de l’empresa de construcció.

Aquestos tarongers no servien ni per a fer ombra, tenien unes punxes llargues i mot perilloses i les seues taronges no valien per a menjar. Decidírem plantejar-nos la seua retirada i substituir-los per tarongers bons. Les tasques serien moltes més, però la recompensa també seria molt més interessant.

DSC00405

Parlàrem amb el regidor del ram de l’Ajuntament d’Alzira i li agradà la idea. Es prestà a enviar-nos a les persones que ens retirarien els arbres bords i a facilitar-nos els plançons que necessitaríem per a fer la substitució per tarongers bons.

Poc a poc, sense pressa, però sense pausa, el temps anà passant i els treballs han anat fent-se. S’han retirat els tarongers que no volíem. Ens han enviat els plançons i nosaltres, amb la participació dels xiquets i alguna mare que ens ha ajudat, els hem plantat.

Ara, cal tenir cura d’ells, que no els falte l’aigua ni el menjar.

DSC00403

Vos preguntareu de quina classe són els tarongers. Val, bona pregunta. Tinguérem la idea de demanar varietats s’hagueren de collir en moments diferents i que feren taronges diferents. Un amic meu em deia que coneixia dos tipus de cítrics: taronges i mandarines. Doncs, no, li vaig dir jo, n’hi ha de més classes.

Esperem que amb aquest projecte els nostres pares i mares, xiquetes i xiquets i també els mestres, descobrisquen les varietats que hem plantat i gaudisquen de les taronges que, de segur, aquests plançons, quan siguen grans, faran.

Gràcies a tots els sectors que estan col·laborant per a que aquesta idea siga profitosa per a tots i totes.

 

Nota de premsa elaborada pel propi centre.