Consell Municipal de Xiquets i Xiquetes

CMXX

Què és el CMXXX?

És l’òrgan consultiu municipal i de participació dels/de les representants menors d’edat d’Alzira que oferix a l’Ajuntament el punt de vista de les xiquetes i dels xiquets en relació amb les necessitats específiques que tenen i, al mateix temps, aporta la visió que tenen de la ciutat que repercutixen en la vida social i col•lectiva.

Hi ha representants de l’alumnat de tots els centres escolars i els instituts d’Alzira.

• 5é i 6é de Primària i del Centre d’Educació Especial Carmen Picó. (components del CMXX de Primària)
• Tots els cursos d’Educació Secundària Obligatòria. (components del CMXX de Secundària)

El mandat dels membres del Consell és de dos cursos escolars i són elegits/des per votació entre els xiquets i les xiquetes dels centres escolars. El seu nomenament es porta a terme en un ple extraordinari amb data propera al 20 de novembre per a commemorar la Convenció de la Declaració dels Drets dels Xiquets i les Xiquetes, el Dia Universal de la Infància.

Estos Consells es reunixen una vegada al mes al llarg del curs escolar.

Agenda

20/05/2017: II Trobada de Consell de Participació Infantil de la Comunitat Valenciana (activitat dins del programa de Ciutats Amigues de la Infancia junt amb UNICEF CV
06/07/2017: I Fòrum de participació juvenil de la Ribera Alta 2017 Sumacarcer.
07/11/2017: Participació en el foro infantil de les Corts, València. Els xiquets, xiquetes i adolescents donaran la seua opinió sobre els seus drets i els tècnics i polítics tindran en conter la seua valuosa perspectiva.
20/11/2017: Ple de constitució del nou “Consell Municipal de Xiquets i Xiquetes”