Diferents entitats de l’Alquerieta s’unixen per a treballar conjuntament

 

L’equip de Serveis Socials del Centre Social de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Alzira, l’Associació de Veïns de l’Alquerieta, la Comissió de Festes de Sant Francesc, la Falla l’Alquerieta, el Projecte de Salut Comunitària RIU del Centre de Salut Pública d’Alzira, el grup “Joves de l’Alquerieta” i la Fundació CEPAIM, organitzacions i institucions totes elles del barri de l’Alquerieta, estan desplegant un procés comú de reconeixement del treball que realitzen, al mateix temps que aposten fermament per accions conjuntes i coordinades.

Després de diversos anys realitzant activitats de desenrotllament social en diferents àrees, estes entitats han decidit constituir una “mesa comunitària de barri”, convençudes que és fonamental planificar un treball integral que permeta unir esforços en objectius comuns a curt i llarg termini. 

La regidora d’Acció Social, Chelo Martínez, ha destacat: “Creiem que és molt important que les diferents associacions i entitats del barri unim esforços, que al final redunden en el benefici d’este. Amb la creació d’esta mesa comunitària del barri, es crea un nou espai de coordinació i treball per a compartir visions de la realitat i unir esforços que promoguen la convivència entre els veïns i veïnes del barri”.

La primera tasca per a este 2015 ha sigut proposar i planificar un calendari d’activitats en el barri, impulsades de manera conjunta i coordinada per les entitats anteriorment mencionades. Activitats infantils i de salut i benestar, espais de reflexió sobre el barri o celebració de les festes són algunes de les iniciatives que convocaran a totes les organitzacions.

Esta mesa comunitària naix del convenciment de totes les entitats que la constituïxen, que els processos de canvi social han d’implicar l’administració, les organitzacions i entitats i els diversos entorns socials i culturals, veïns i veïnes que viuen en el barri. El treball intersectorial amb la participació de la ciutadania és clau per a aconseguir un futur millor per a l’Alquerieta.