Ecovidrio i l’Ajuntament d’Alzira fomenten el reciclatge de vidre al llarg de les Falles 2017

– La campanya es desenrotllarà entre el 16 i el 19 de març.
– S’han distribuït poals amb rodes als casals fallers, així com la instal·lació de contenidors en les proximitats de cada un d’ells
 
L’Ajuntament d’Alzira i Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat d’envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, posen en marxa una campanya per a la promoció del reciclat d’envasos de vidre al llarg de les Falles 2017.
 
La iniciativa, que es desenrotllarà entre el 16 i el 19 de març, pretén conscienciar els ciutadans d’Alzira i especialment els fallers sobre la importància de separar selectivament el vidre en el transcurs de les festes. Per açò, els responsables d’Ecovidrio han distribuït poals amb rodes als casals fallers d’Alzira. També s’han instal·lat diversos contenidors en els voltants de cada un d’ells.
 
La campanya comptarà, a més, amb una patrulla de conscienciació que informarà les falles del procés del reciclatge del vidre i els obsequiarà amb un detall d’Ecovidrio. Així mateix, per tal de donar suport a la tasca de reciclatge, la patrulla col·laborarà amb la retirada dels poals que es vagen omplint i del seu buidatge amb els contenidors que s’han instal·lat.
 
Fernando Pascual, regidor de Serveis Públics, ha recordat que l’any passat s’aconseguiren recollir 8.000 quilos de residus de vidre només els dies en que tindrà lloc la campanya de Falles, alhora que ha detallat els quilos generats a la nostra ciutat al llarg de l’any 2016, prop de 600 tones, fet que significarà que estem dins per damunt de la ràtio de ciutats amb un nombre d’habitants semblant.
 
El representant d’Ecovidrio, Roberto Fuentes, considera positives estes tipus de campanyes que ajuden a conscienciar sobre reciclatge i a vetllar pel medi ambient, ajudant a construir el món del futur. Així mateix, ha posat en valor el treball d’Ecovodrio, que gestiona la recollida d’envasos, des del 1998, encarregant-se de gestionar integrament la cadena de reciclat: iniciatives de sensibilització, recollida selectiva, transport i tractament de residus d’envasos de vidre i la seua posterior comercialització.
 
Per últim, Isabel Aguilar, vicealcaldessa i regidora de Festes, ha agraït la col·laboració de les falles d’Alzira en esta campanya de recollida de vidre que es va iniciar l’any passat i que enguany torna a posar-se en marxa. Enguany col·laboren en la campanya la totalitat de comissions de la ciutat, així com la Junta Local Fallera, per la qual cosa es mostra convençuda que s’aconseguirà millorar considerablement els resultats d’arreplegada de vidre de les Falles passades.
 
Alzira, 8 de març de 2017
 
20170308 121454 20170308 122253