El festival de dansa Circuito Bucles presenta a Alzira un projecte de residència artística amb  Mano a Mano Danza

  • El Gran Teatre d’Alzira, va acollir els assajos de la companyia este estiu
  • Esta col·laboració inclou també l’estrena de Soneto 128, este dissabte a la Casa de la Cultura

Alzira es seu d’un projecte de residència artística que oferix la possibilitat a un grup de gent local de treballar amb la companyia Mano a Mano Danza. Un programa per a donar suport tant als professionals, creadors i companyies, que tindrà lloc a la Casa de la Cultura el dissabte 4 de febrer.

En primer lloc es portarà a terme un taller de dansa  que té com a objectiu explorar noves formes de moviment des de la improvisació. El programa, que reflexiona sobre les emocions del moviment, està plantejat per a oferir-se a professionals en l’especialitat de Dansa Espanyola i se centra en traslladar a l’alumnat el procés creatiu de les dos components de la companyia.

El contingut es basa en l’ultima creació de Mano a Mano Danza, Soneto 128, peça que la companyia a treballar a Alzira durant dos setmanes els mesos de juliol i agost. L’Ajuntament d’Alzira va cedir com espai de treball el Gran Teatre i la Casa de Cultura perquè estes professionals de la dansa pogueren treballar el seu nou espectacles en un espai adequat.

Com s’ha explicat des del departament de Cultura, es tracta d’una aposta més per la dansa, una manera de col·laborar amb aquelles companyies que necessiten un espai per iniciar el seu treball. Esta iniciativa junt a la programació de dansa professional de l’Ajuntament ajuden a acostar la dansa contemporània a la ciutadania.

Fruït d’aquesta col·laboració, la companyia va començar a elaborar el seu projecte, SONETO 128. L’obra, que s’enfronta al concepte tradicional de l’enamorament enfront de models tòxics, s’estrenarà a la mateixa Casa de la Cultura en acabar el taller. 

Per al taller inicial s’ha comptat amb la col·laboració de l’escola de dansa Paso a Dos. Els seus ballarins i ballarines mostraran també al públic la seua creació, faran una breu explicació del treball, i en acabar, s’obrirà un espai per a preguntes o comentaris sobre el treball.