El II Concurs Nacional de “Mascletaes” Alzira 2015 s’ha presentat este matí

 

L’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, i el president de la Junta Local Fallera, Vicente Muñoz, han presentat este matí el II Concurs Nacional de Mascletaes Alzira 2015, que se celebrarà en la ciutat del 14 al 19 de març. Este concurs servirà per a commemorar el X aniversari de la declaració de les Falles d’Alzira com a Festa d’Interés Turístic Nacional. 

Bastidas ha assenyalat: “Després de l’èxit del concurs de l’any passat, que va servir per a commemorar els 125 anys de la història de les nostres falles, era necessari donar-li continuïtat, i més enguany, quan fa deu anys que les falles d’Alzira van ser declarades com a Festa d’Interés Turístic Nacional. Seran sis dies de mascletaes que faran vibrar a tots els alzirenys, fallers i no fallers, així com a tot aquell que visite la ciutat durant estos dies. Alzira és un referent en el tema faller, i volem que ho siga també en este tipus de concursos, ja que és un aparador per a totes les empreses pirotècniques. Els participants són de gran nivell, i estic segura que serà tot un èxit com ja ho va ser l’any passat. Done la benvinguda a les dos pirotècnies que participen enguany per primera vegada en el concurs, i les gràcies a les tres que hi repetixen, perquè cada una d’elles contribuirà a fer més grans les Falles de 2015”.

En el concurs participaran cinc empreses pirotècniques que, durant el transcurs de l’acte, han firmat les bases i han fet oficial la seua participació.

Dissabte, 14 de març, Pirotecnia Valenciana, de Llanera de Ranes, serà l’encarregada de la mascletà. Diumenge, 15 de març, serà el torn de Pirotecnia Reyes Martí, de Borriana. Dilluns, 16 de març, l’encarregada de disparar la mascletà serà Pirotecnia Mª Angustias Pérez, de Guadix. Dimarts, 17 de març, l’alzirenya Pirotecnia Crespo serà l’encarregada d’esta. Dimecres, 18 de març, Pirotecnia Turís, de Turís, tancarà el concurs de mascletaes. Dimecres, 19 de març, la mascletà anirà a càrrec de Pirotecnia Crespo, per ser la guanyadora del I Concurs Nacional de Mascletades l’any passat, si bé estarà fora de concurs. 

Els participants en el concurs hauran d’oferir un espectacle amb una duració mínima de cinc minuts, sense comptar els trons d’avís. El pes màxim autoritzat de la matèria detonant serà de 60 kg, i de la matèria reglamentada de 150 kg. El calibre màxim autoritzat de qualsevol artifici de pirotècnica serà de 50 mm. 

El guanyador del concurs rebrà un trofeu acreditatiu i el dret a ser contractat per la Junta Local Fallera l’any que ve, per a disparar la mascletà del 19 de març.

 
 20150216 133716