El nou centre BTT d’Alzira impulsa el turisme actiu a la Ribera amb 9 rutes cicloturístiques

L’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, i el secretari autonòmic de Turisme i Comerç, Daniel Marco, han inaugurat el nou centre BTT la Ribera que s’ubica en la localitat, concretament, en l’entorn de l’hotel restaurant la Casa Blava.

Este centre BTT compta amb nou rutes que discorren per diferents escenaris de la comarca de la Ribera, des de camps de cultiu o infraestructures hidràuliques fins a la Ruta dels Monestirs.

Bastidas ha destacat: “Primer de tot, vull agrair a la Conselleria el seu suport a les diferents possibilitats de turisme de la nostra ciutat, en esta ocasió, promocionant alternatives de turisme. Alzira és una ciutat amb grans potencialitats en tots els aspectes, i este centre BTT se suma a les diferents ofertes turístiques de la localitat, que tan bons resultats oferixen. A més, este centre BTT ajuda a vertebrar la comarca, i s’oferix una alternativa al turisme tradicional per un turisme saludable i esportiu que ara està en auge”. 

Marco ha assenyalat: “Este nou BTT ajudarà a posar en valor el patrimoni dels cinquanta municipis pels quals discorren els 415 km de recorregut cicloturístic que hui inaugurem. Amb este centre BTT completem una excel·lent oferta de turisme actiu a la Ribera, que a més de la BTT, inclou senderisme, rutes eqüestres o escalada. En esta línia ha indicat que “les activitats més practicades en la Comunitat són el senderisme i la bicicleta de muntanya, i les més contractades pels clients són el barranquisme, l’escalada i el caiac”. A més, “segons els estudis, el cicloturista té un gasto mitjà que supera en més d’un 40% la mitjana”, ha afegit.

Amb esta nova obertura de centre BTT, la Comunitat Valenciana compta amb nou centres oberts i al finals d’enguany, la xarxa tindrà dotze centres que oferiran prop de 150 rutes, que cobrixen quasi 5.000 quilòmetres i permeten descobrir els atractius i les excel·lències d’un gran nombre de comarques”.

Centre BTT la Ribera

El Centre BTT la Ribera s’ubica en l’hotel restaurant la Casa Blava, a Alzira, des d’on partixen les diverses rutes ciclistes que permeten recórrer la comarca que li dóna nom.

Es tracta d’una comarca eminentment agrícola, ocupada principalment per la vall del riu Xúquer i circumdada per serres que faciliten el disseny d’itineraris ciclistes de diferents nivells de dificultat.

Així, el nou centre contempla cinc rutes de nivell fàcil, tres de difícils i una, la Ruta del Monestirs, de dificultat alta, amb prop de 2.400 metres de desnivell acumulat i 142 quilòmetres senyalitzats, per als esportistes més avançats. 

Junt amb Alzira, les localitats pròximes de Tous i de Llombai són també el punt de partida d’algunes de les nou rutes que oferix el Centre BTT la Ribera.

Xarxa de Centres BTT de la Comunitat Valenciana

La Xarxa de Centres BTT de la Comunitat Valenciana compta actualment amb nou centres oberts. Els centres que ja estan en funcionament són: en la província d’Alacant, el BTT el Comptat (l’Orxa) i el BTT Vall de Pop (a Parcent); a la província de València, el recentment inaugurat BTT la Ribera (Alzira), BTT la Vall (Cofrentes), BTT els Serrans (a Aras de los Olmos) i BTT Massís del Caroig (en el municipi valencià de Moixent); i a la província de Castelló, el BTT els Ports (amb seu a Morella),  BTT Alt Palància (amb seu en Navajas) i el BTT Costa Azahar (amb seu a Torreblanca). Prompte obrirà les seues portes el BTT Alt Millars, a Montanejos.

A més, la Generalitat, a través de l’Agència Valenciana del Turisme, posarà en marxa enguany el BTT Finestrat, ampliarà el BTT Costa Azahar a Torreblanca i presentarà la nova Ruta Cicloturística Castelló, que circula pel nucli urbà.

 11081037 824903124225129 4583779263269969105 n