El Pla Edificant de Conselleria inclou un nou edifici per a l’IES Rei en Jaume d’Alzira

Alzira, 11 de setembre de 2018. – Coincidint amb la setmana d’inici de curs a tots els centres escolars, l’Ajuntament d’Alzira vol informar de les bones notícies que apleguen per a l’IES Rei en Jaume d’Alzira, el qual es mantenia a l’espera de comunicació per part de la Conselleria sobre la tramitació de la sol•licitud al Pla Edificant, ja que estava elaborant-se la documentació dels expedients.

Este pla inclou millores en diversos centres educatius de la ciutat per a reformes elèctriques que es realitzaran als centres Ausiàs March i Lluís Vives, com també al CP Blasco Ibáñez, que està a l’espera de les actuacions a falta de la delegació de competències. S’ha completat la retirada de fibrociment en totes les escoles de Primària i, a hores d’ara, es retirarà el que queda a l’IES Rei en Jaume que, al mateix temps, inicia el projecte de nova construcció de les seues instal•lacions que albergaran una capacitat de 1.060 alumnes entre els diferents nivells.

Cal destacar també que per part de l’administració autonòmica s’han portat a terme millores en les condicions laborals i educatives als centres d’Alzira, assenyalant principalment l’augment del número de docents, amb la respectiva baixada de ràtios, o la gratuïtat a les aules de xiquets i xiquetes de dos anys.

També s’ha aconseguit el repte d’implantar la jornada contínua a set dels nostres centres, on l’Ajuntament ajudarà amb l’oferta d’activitats complementàries i, dins del programa de plurilingüisme, s’incorpora l’anglés al nivell d’infantil, i així queda l’ús de tres llengües, castellà, valencià i anglés.

Pepe Grau, regidor d’Educació i Infància, assegura al respecte: “És important que des de l’Ajuntament es treballe pel bé del món educatiu, pels docents i per l’alumnat si volem una educació de qualitat, una educació que mire cap avant amb grans i bons propòsits, i en eixa línia hem de mantenir-nos. Fa un any inaugurarem el nou centre Xúquer, (IES núm. 4) i sembla que al Rei en Jaume, construït als anys 50, li toca el torn de la renovació. Cal recordar que tindre una bona educació és més que obrir un llibre, és estar a gust amb el professorat i l’entorn, que fomente la creativitat i l’interés per l’aprenentatge”.

Per la seua banda, l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha declarat: “Hem donat un gran pas endavant amb l’inici del projecte de construcció del nou Rei en Jaume. És el centre més antic de la ciutat i encara que arreplega molta història, hem de deixar que el temps ens porte els avantatges per caminar cap a una millor educació. Hem d’evolucionar i adaptar-nos als canvis, que sempre ens porten coses positives; com positives són totes les mesures que portem a terme pel bé de l’alumnat en tots i cadascun dels centres educatius de la nostra ciutat”.

20180910 105410