El Serval i Alzira Ràdio compartixen taula hui en la presentació de la campanya A mos redó

Demà comença l’acció de promoció del valencià en l’hostaleria alzirenya i l’Ajuntament repartirà sobres de sucre amb receptes de cuina típica d’Alzira

La Regidoria de Cultura, a través del Serval (Servei Alzireny de Promoció i Ús del Valencià) ha posat en marxa la setena edició del projecte «Com més sucre, més dolç» en què es reparteixen sobrets de sucre a l’hostaleria d’Alzira.

Enguany, la campanya porta per títol  «A mos redó» i distribuirà 360 caixes, amb mil sobres cadascuna, de sucre blanc i sucre de canya. Hi ha prop de 200 participants, entre bars, restaurants i entitats culturals d’Alzira (Junta Local Fallera, Moros i Cristians, Junta de Confraries…), que rebran els sobres de sucre per a repartir als seus clients i membres. El repartiment començarà demà l’1 de març.

La presentació de la campanya s’ha dut a terme en el restaurant Ca Tomás, on s’ha fet un programa especial d’Alzira Ràdio en directe, en el qual han participat l’alcalde, Diego Gómez, el regidor de Cultura, Alfred Aranda, el personal del Serval, cuiners i alguns dels assistents al Taller de Cuina amb Sabor Valencià.

En cada sobre hi ha un codi QR on es troba una recepta de cuina perquè el consumidor la conega i la puga elaborar. Les huit receptes són: l’arnadí, els bunyols, la reganyà, els pastissets de moniato, la paella, l’arròs a l’alzirenya, l’arròs al forn i l’espardenyà.

Estes receptes de menjars típics valencians i autòctons d’Alzira fomenten la cuina tradicional i el consum de productes de proximitat, alhora que fan divulgació del nostre vocabulari gastronòmic.

La tècnica de l’Ajuntament, Andrea Maravilla, ha explicat que esta campanya va unida al Taller de Cuina amb Sabor Valencià, que realitzà el Serval per a difondre la campanya «Bon Profit amb productes valencians» que promou la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, i també als modismes relacionats amb la cuina que es troben als adhesius i al cartell divulgatius del Dia de la Llengua Materna 2023.

El regidor de Cultura, Alfred Aranda, ha manifestat la seua satisfacció en comprovar el gran interès que ha generat esta triple campanya que unix la promoció del valencià, la difusió de receptes de cuina tradicionals i l’elaboració de plats amb productes valencians de proximitat.  A mos redó, té com a objectiu fomentar que la nostra llengua, el valencià, siga l’ingredient imprescindible en totes les nostres comunicacions i vivències.

Alzira Ràdio ha fet un seguiment especial de les campanyes amb motiu del el Dia de la llengua materna, que se celebrava la passada setmana. Un programa especial que s’ha fet des de Ca Tomàs on la gastronomia valenciana i la llengua han estat els protagonistes del matí. “El Dia per Davant” amb Mari Carmen Cano, ha repassat diversos elements gastronòmics valencians i alzirenys, com és el cas de l’espardenyà, la reganyà, els bunyols o el panet valencià, de la mà dels seus protagonistes.