El Servei de Valencià d’Alzira lliura els premis del VIé Concurs de Redacció Juvenil en Valencià

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira, a través del Servei Alzireny de Promoció i Ús del Valencià, Serval, ha convocat, per sisé any consecutiu, el Concurs de Redacció Juvenil en Valencià, que té com a objectius normalitzar i fomentar l’ús de la nostra llengua, com també incentivar la creació literària, especialment entre la joventut. Esta edició ha girat entorn del nomenament d’Alzira com a Capital Cultural Valenciana 2022 i el seu lema ha estat «Històries que ocorren a Alzira: Capital Cultural».

L’acte de lliurament dels premis va tindre lloc ahir per la vesprada al Saló de plenaris de l’ajuntament i va comptar amb l’assistència del regidor de Cultura, Alfred Aranda; la regidora de Seguretat, Infraestructures i Urbanisme, Sara Garés; el regidor de Medi Ambient, Pep Carreres; el regidor de l’oposició, Ricardo Belda, i la tècnica lingüística del Serval, Andrea Maravilla, com també els i les estudiants guardonats, familiars i representants dels centres educatius.

En esta edició han participat  220 estudiants dels centres educatius d’Alzira d’entre 12 i 18 anys, distribuïts en quatre categories: A) 1r i 2n d’ESO, B) 3r i 4t d’ESO, C) Batxillerat, Escola d’Adults i cicles formatius, i D) 5é i 6é de Primària.

Els guanyadors i les guanyadores del primer premi de cada categoria han rebut un ordinador portàtil i els segons i els tercers premis han rebut una tauleta tàctil gran i una xicoteta, respectivament. Tots els premiats han obtingut, a més, un lot de llibres en valencià i una bossa de la campanya Alzira viu el Nadal 2022.

Atesa la qualitat i la quantitat de redaccions presentades a la categoria D, 5é i 6é de Primària, s’ha fet una redistribució dels premis, de manera que hi ha dos primers premis en l’esmentada categoria.

Els guardonats i les guardonades han estat:

Categoria A: 1r i 2n d’ESO

Primer premi:Aarón Piera Giménez (IES José María Parra)

Segon premi: Hugo Pérez Camarena (IES La Murta)

Tercer premi: Nicolás Canet Valle (IES La Murta)

Categoria B: 3r i 4t d’ESO

Primer premi: Desert

Segon premi: Rabab Bessbasi (IES José María Parra)

Tercer premi: Joana Martínez Camarasa (IES José María Parra)

Categoria C: Batxillerat, Cicles Formatius i EPA:

Primer premi:Mireia Villalba Belda (IES José María Parra)

Segon premi: Ariadna Fernández Polo (IES José María Parra)

Tercer premi: Clàudia Moreno López (IES José María Parra)

Categoria D: 5é i 6é de Primària:

Primer premi:Hugo Tomás Aranda (Xúquer Centre Educatiu)

Primer premi: Pau Huerta Martínez (CEIP Alborxí)

Segon premi: Laura Climent Estarlich (CEIP Alborxí)

Tercer premi: Natalia González Mínguez (CEIP Vall de la Casella)

Alfred Aranda ha agraït la implicació dels centres educatius en este  concurs que, a més de fomentar la redacció en valencià, «ha contribuït a divulgar escenaris d’Alzira on situar les narracions i al fet que Alzira siga Capital Cultural Valenciana 2022». Ha animat  els i les estudiants a assistir als espectacles que tenen lloc a Alzira i ha afegit que «esperem que amb els ordinadors, les tauletes i els llibres que us hem facilitat continueu escrivint i, sobretot,  somniant».