El veïnat d’Alzira pot comprovar com es potabilitza l’aigua per mig de visites a l’ETAP

Alzira, 29 de maig de 2017.- Des de la Regidoria de Serveis Públics, amb la col·laboració de l’empresa concessionària del subministrament de l’aigua potable a Alzira, Aigües de València, i dels responsables de l’ETAP, Estació de Tractament d’Aigua Potable, s’ha iniciat una ronda de visites a la planta potabilitzadora per tal de donar a conéixer a la ciutadania el procés de potabilització de l’aigua que aplega a les nostres cases.  
 
Han començat les visites previstes amb els representants del Consell de Participació Ciutadana. La visita va estar encapçalada per la vicealcaldessa, Isabel Aguilar, i pel regidor de Serveis Públics, Fernando Pascual. Tots els participants han rebut una xarrada per tal d’explicar-los el procés que se seguix per tal de depurar l’aigua provinent del canar Xúquer-Túria.
 
Isabel Aguilar, vicealcaldessa, ha manifestat que esta iniciativa és molt positiva perquè els ciutadans poden entendre el curs que se seguix amb la potabilització de l’aigua.  
 
Fernando Pascual, regidor de l’àrea, ha manifestat que la intenció de les visites no és una altra que fer aplegar al veïnat que l’aigua que ix de les aixetes és totalment apta per al consum, ja que des del passat 1 de febrer s’ha augmentat la quantitat d’aigua mesclada per tal d’anar disminuint els nitrats a poc a poc.
 
Actualment el 70% de l’aigua prové de la potabilitzadora, mentre que el 30% restant és aportada dels pous de la nostra ciutat.
 
El regidor ha manifestat que l’objectiu és que en l’any 2018 l’aigua que consumim siga subministrada des de la potabilitzadora al 100%.
 
En pròximes setmanes estes visites continuaran entre els col·lectius de la nostra ciutat i també entre els escolars per tal que coneguen com es potabilitza l’aigua.
 
20170525 111525 20170525 121441