Elena Bastidas anuncia que la ciutadania ja pot disfrutar de Wi-Fi públic gratuït en diferents zones de la ciutat

·      La plaça Major, la plaça de les Lletres Valencianes i el parc de l’Alquenència són les tres primeres zones en què s’ha instal·lat

L’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, ha anunciat que ja s’implantat el servici de Wi-Fi públic perquè tots els ciutadans puguen connectar-se a Internet a través de punts d’accés ubicats en diversos equipaments municipals.

El consistori ha instal·lat els accessos Wi-Fi en tres punts d’Alzira: la plaça Major, la plaça dels Lletres Valencianes i el parc de l’Alquenència; i en un futur la idea és poder ampliar estos punts d’accés a Internet públics a altres zones de la ciutat.

Bastidas ha destacat: “Amb esta iniciativa es donarà accés a tota la ciutadania a l’administració electrònica des d’espais públics, per a facilitar la incorporació de la tecnologia a la seua vida quotidiana”.

Per a començar a disfrutar del servici cal accedir a la xarxa  “WiFi_Ayto_Publica” i registrar-se. Una vegada fet este pas, s’enviarà la confirmació per correu electrònic a l’adreça electrònica indicada. Cal destacar que una vegada registrat, l’usuari i la contrasenya es podrà utilitzar en qualsevol dels tres punts actuals de Wi-Fi. 

Les credencials expiraran als 30 dies; per tant, cada mes, els usuaris hauran de realitzar un nou registre per a poder connectar-se a la xarxa pública.

La màxima autoritat local ha ressaltat: “Un altre dels principals objectius que es perseguix és el d’augmentar l’atractiu de la localitat, tant en l’àmbit turístic com en el tecnològic, i ja que Alzira és Smartcity, l’Administració s’adequa i modernitza tots els seus suports, des de la infraestructura fins a l’accés”.

El servici oferirà Internet gratuït les 24 hores en els tres punts Wi-Fi, i es limitarà a una velocitat de xarxa-usuari de pujada/baixada de 256 kbps, tenint en compte que la cobertura de xarxa exclou els edificis d’ús residencial.

Edificis públics amb Wi-Fi

A més de la xarxa pública de Wi-Fi que s’ha instal·lat en diferents zones de la ciutat, en edificis públics com l’Ajuntament, la Biblioteca o  la Casa de la Cultura ja compten amb este servici per a tots els usuaris.