Es presenta la imatge i el cartell del X Mundial de Pilota de Mà que tindrà lloc a Alzira en 2023

  • El Mundial també compta amb un espai web propi: mundialdepilota.com
  • Ja hi ha 19 seleccions d’arreu del món que han confirmat la participació en el campionat

El director general d’Esport de la Generalitat, Josep Miquel Moya; l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i el president de la CIJB, Alberto Soldado, han presentat la imatge gràfica i el cartell del X Mundial de Pilota de Mà, que tindrà lloc a Alzira del 27 de març a l’1 d’abril.

L’estudi de disseny valencià Sud+Sud ha estat l’encarregat de desenvolupar el logotip i el cartell de l’esdeveniment, junt amb l’il·lustrador Francesc Roig. Per a conceptualitzar el logotip s’ha agafat com a referència un dels vestigis patrimonials més rellevants de la capital de la Ribera, la muralla d’Alzira, que s’ha relacionat amb una pilota valenciana.

En la proposta de cartell s’ha treballat amb referents visuals dels Jocs Olímpics o els Mundials de Futbol i aquest llenguatge s’ha traslladat als orígens de la pilota, amb una clara referència als frisos grecs.

El Mundial també compta amb un espai web propi: www.mundialdepilota.com.

El president de la CIJB, Alberto Soldado, ha comentat que “pensem que aquesta imatge recull perfectament els valors i l’essència d’Alzira com a capital mundial de la pilota. Volem que el Mundial de Pilota de 2023 siga un esdeveniment que fusione la internacionalitat global de totes les seleccions amb l’essència de la Comunitat Valenciana reflectida en una ciutat com Alzira”.

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha explicat que “haver esdevingut seu del Mundial de Pilota suposa que Alzira està alineada amb els valors que es desprenen de l’esport: la col·lectivitat, les ganes de fer equip, promoure el respecte i la convivència. Durant uns dies Alzira es transformarà en la clau que obrirà les portes del nostre esport més significatiu al món”.

Per la seua banda, el director general d’Esport, Josep Miquel Moya, ha destacat que “el treball acurat ha donat com a resultat una imatge que ens trasllada modernitat sense perdre els orígens, la internacionalització i l’ancoratge a la ciutat on celebrarem el Mundial, a més de valors vinculats a l’esport, el nostre esport més genuí, que preveuen la germanor entre diversos punts del món amb un vincle comú: la pilota”, i hi ha afegit: “Amb la imatge donem cos a un esdeveniment esportiu molt important per a la Generalitat i al qual estem acompanyant en la coordinació de l’organització i amb el finançament, junt amb altres institucions públiques i privades”.

X Mundial de Pilota

Aquesta edició del campionat internacional aspira a ser la de més participació de la història de la Confederació Internacional de Pilota a Mà (CIJB). A hores d’ara ja han confirmat la seua presència 19 seleccions: França, Anglaterra, l’Equador, la Comunitat Valenciana, Bèlgica, el Paraguai, l’Argentina, els Països Baixos, el País Basc, Mèxic, Costa Rica, Puerto Rico, Portugal, Itàlia, els Estats Units, Veneçuela, Colòmbia, l’Uruguai i Quebec.

Cal recordar que l’anunci de la celebració de la desena edició del Mundial es va fer el mes d’octubre passat per part de la Conselleria d’Esport, l’Ajuntament d’Alzira i la Confederació Internacional de Joc de Pilota.

La Conselleria que dirigeix Raquel Tamarit acompanya la CIJB en l’organització i la promoció de l’esdeveniment i aporta 100.000 euros de la línia d’esdeveniments esportius internacionals perquè el Mundial siga una realitat.

Les modalitats que es juguen en el Mundial són el joc internacional, llargues, one wall i l’escollida en cada cas per la seu organitzadora. En aquest cas el frontó valencià.

Per part de l’Ajuntament d’Alzira s’han posat a la disposició de l’organització les instal·lacions del trinquet per a la cerimònia d’obertura; el Camp d’Esports Venècia per a les modalitats one wall, frontó valencià i joc internacional; l’avinguda Luis Suñer o la plaça de la Generalitat per a la modalitat de llargues, i el Complex Esportiu Pérez Puig per si, a causa de l’oratge, calguera utilitzar aquestes instal·lacions.

En l’última edició del mundial celebrada a Colòmbia van participar 16 seleccions d’Europa i Amèrica: Anglaterra, l’Argentina, Bèlgica, Bolívia, Colòmbia, la Comunitat Valenciana, l’Equador, Euskadi, França, Holanda, Itàlia, Mèxic, el Paraguai, l’Uruguai, Veneçuela i Xile.