Este cap de setmana la ciutat d’Alzira acull el XV Encontre Nacional de Confraries i Germandats i Passos del Devallament

Alzira, 13 d’octubre de 2017.- És la primera vegada, en els quinze anys d’història de l’encontre, que Alzira és convertix en la ciutat acollidora de l’esdeveniment i per a l’ocasió, des de la confraria amfitriona i amb la col•laboració de la Regidoria de Festes, s’ha realitzat un ampli programa d’actes:
 
El divendres hi haurà una exhibició de la Banda de Tambors i Timbals de la confraria, seguit de la recepció oficial que es realitzarà en l’Ajuntament als assistents en l’Encontre Nacional.
 
La jornada de divendres es completarà amb un concert al Gran Teatre a càrrec de la Societat Musical d’Alzira, la visita al dosser i un visita nocturna a la Vila, el nucli antic de la nostra ciutat.
 
Dissabte serà una jornada on pel matí tindran protagonisme les ponències mentre que per la vesprada es realitzarà el tradicional encontre en la plaça Major entre la confraria del Devallament i la Real Confraria de la Dolorosa.
 
El diumenge es visitarà el santuari de la Verge del Lluch on a les 11 del matí tindrà lloc l’eucaristia. També i al local social de la confraria del Devallament es cuinarà la paella a llenya que se servirà a tots els participants abans d’acomiadar-los.
 
Isabel Aguilar, vicealcaldessa i regidora de Festes i Turisme, ha manifestat que “Ocasions com esta són una oportunitat per tal de donar a conéixer les particularitats de la nostra Setmana Santa a la resta del país i localitats veïnes; cal recordar que des de 1988 comptem amb la declaració de Festa d’Interés Turístic Nacional, i això ens obliga a ser respectuosos i fermes defensors de les nostres tradicions”.
 
Prop de 95 inscrits més els convidats de la confraria participaran en les activitats. Les ciutats que estaran este cap de setmana a Alzira són: Guadix, Toledo, Còrdova, Barbastro, Cadis, Valladolid, Reus, Plasencia, Múrcia, Requena, Novelda, Benetússer, Carlet i Gandia.
 
cartell devallament