L’Ajuntament d’Alzira i la Conselleria d’Educació treballen conjuntament per l’eliminació de Fibrociment als Centres Educatius

Esta mateixa setmana s’han reunit el regidor d’Educació i Infància de l’Ajuntament d’Alzira, Pepe Grau,  i el director Territorial d’Educació, Santiago Estañán, per tractar, principalment, la qüestió de la retirada del fibrociment dels centres educatius de la ciutat que siga necessari.
 
La Conselleria d’Educació s’ha compromès a retirar el fibrociment del C.E.E. Carmen Picó, el CEIP Ausiàs March, l’Escola Infantil Tulell i el CEIP Lluís Vives, durant el present exercici de 2017. En el cas del CFPA Enric Valor, seria el propi Ajuntament qui duria a terme la retirada del material, una vegada autoritzada per la Direcció Territorial. Hem de recordar que als CEIP Tirant lo Blanc, CEIP L’Alborxí i l’IES Jose Mª Parra ja s’han realitzat les actuacions pertinents.
 
L’únic centre que quedaria per execució al 2018, seria l’IES Rei En Jaume, ja que hi ha diverses intervencions que encara estan en estudi per l’elaboració del projecte. Hem de recordar que, les intervencions, tant en este centre com en l’IES José Maria Parra, serà decisió de la Subdirecció General d’Infraestructures, i que al seu moment es van redactar els projectes pertinents pels components de l’anterior legislatura, però no es van dur a terme.
 
El regidor Pepe Grau recorda que, “en només dos anys, el nou equip de Govern s’ha posat mans a l’obra per a retirar, de tots els centres, el fibrociment que quedava. Això no es va fer en els 12 anys de l’anterior equip de Govern.” 
 
Grau, va respondre al PP, en relació a esta qüestió, al Plenari celebrat ahir dimecres 26 d’abril, fent referència a que el fibrociment, no es perillós per a la salut, a no ser que es manipule i es degrade, segons diuen tots els estudis.
 
Les actuacions per a la retirada del fibrociment, han de realizar-se en época no lectiva, (vacances d’Estiu, Pasqüa o Nadal, per exemple) ja que en eixes accions sí que hi hauria perill per als alumnes, i ha de ser executada per empreses professionals i personal especialitzat.
 
El regidor d’Educació, Pepe Grau, també insistix en que, degut a les poques empreses dedicades a este sector que hi ha en la Comunitat Valenciana, l’execució de les accions puguen demorar-se, però en qualsevol cas, la Conselleria assegura que durant el 2017 es realitzarà la majoria de les accions de retirada del fibrociment.