Fins el 1 de setembre es pot demanar l’ajuda per a la primera vivenda

L’Ajuntament d’Alzira convocava el passat mes d’abril les ajudes a la primera vivenda per als joves menors de 35 anys. Des de la regidoria Gestió del Territori es recorda a tots els interessats que el termini per tal de demanar esta ajuda finalitza el proper divendres 1 de setembre.

La quantia de l’ajuda dependrà de les peticions que hi haja, ja que es disposen de 30.000 euros al pressupost municipal, que es repartiran estre les sol·licituds que complisquen els requisits per a rebre estes ajudes destinades a la compra de la primera vivenda, un habitatge que vaja a ser la residència habitual i permanent dels sol·licitants.

Per a poder demanar la subvenció, la compra-venda de la vivenda s’haurà d’haver fet en l’any anterior a la data de la convocatòria, és a dir 2022. D’altra banda cal ser propietari de l’habitatge i estar empadronat en el mateix a l’hora de sol·licitar-la. En cas de ser més d’una persona propietària, ho poden demanar les dos. 

“Com ja es va anunciar en el moment de la convocatòria les quanties atorgades poden variar en funció de la demanda que hi haja i en tot cas el pagament es farà amb la targeta Alzira, de manera que supose, al mateix temps, un benefici per al comerç local d’Alzira” ha explicat el regidor d’Urbanisme, Andrés Gomis.

Sol·licitud

Fins el dia 1 de setembre inclusivament, es pot presentar la sol·licitud  presencialment en La Clau o bé telemàticament a través de la seu electrònica municipal www.sedeelectrónica.alzira.es. Cal aportar la següent documentació:

  • Sol·licitud (disponible a la seu electrònica)
  • Còpia de l’escritura de compra-venda, degudament inscrita al Registre de la Propietat
  • Si no en fa declaració de la renda, certificat d’ingressos d’empresa, pensió o atur

Es poden consultar les bases de la convocatòria ací

L’Ajuntament d’Alzira convoca les ajudes de primera vivenda per a gent jove des de l’any 2000, amb l’objectiu de subvencionar part de les despeses inicials en la compra de la seua primera vivenda. Cal recordar que estes ajudes són per a facilitar la compra  de la  primera vivenda, per la qual cosa els demandants no poden ser propietaris d’una altra.