Fita participa en una mesa de treball sobre la declaració de les Tamborades com a Patrimoni Immaterial de la UNESCO

El regidor de Fires, Festes i Turisme, Rafa Fita, i el president de la Junta de Germandats i Confraries de la Setmana Santa d’Alzira, Vicent Fábregues, van participar dilluns en una mesa de treball convocada per la Consejería de Cultura, Educación y Deporte del govern de Castella-la Manxa. 

Esta va estar presidida per la consellera tècnica de l’Àrea de Convencions de la UNESCO, María Agúndez, i hi van participar el president nacional de les Jornades del Tambor i el Bombo, Antonio Mesa, el cap de servici de Patrimoni Cultural de la Generalitat, Consuelo Matamoros, així com tècnics d’Andalusia, Aragó, Castella-la Manxa, Múrcia i València, i representants de les poblacions d’Alzira, Baena, Moratalla, Mula, Hellín i Tobarra. 

Esta mesa de treball ha servit per a donar forma a tots els dubtes que es van crear en la defensa de l’expedient de la declaració de les Tamborades com a Patrimoni Immaterial de la UNESCO, al novembre de 2014, ja que les rectificacions s’admeten amb data límit de 31 de març de 2015. En esta es van comentar tots els dubtes i es va presentar l’esborrany del nou expedient. 

Fita ha destacat: “Uns dels dubtes que es plantejaven era que no quedava clar que les Tamborades estigueren unides a la Setmana Santa. En esta mesa de treball, entre altres, es va matisar este aspecte, es va destacar que, a més, fomenten la unitat familiar, i també la cultural, i és una ensenyança per a xiquets i majors el fet d’aprendre els tocs de tambor, característics en cada ciutat. Hem presentat les rectificacions i ara ja estem a l’espera que la UNESCO es manifesta respecte d’això”.