Huit membres d’AFARADEM inicien els treballs de millora dels jardins de la plaça Concha Piquer

L’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, ha visitat els membres d’AFARADEM que, des de la setmana passada, estan treballant en la millora dels jardins de la plaça de Concha Piquer de la localitat. Esta activitat s’emmarca dins d’un programa de teràpia que es du a terme des de l’associació, i ha comptat des del principi amb la implicació de l’Ajuntament d’Alzira.

Concretament, són huit els membres de l’Associació de Familiars de la Ribera Alta pels drets del Malalt Mental, AFARADEM, que s’encarreguen de l’habilitació dels parterres d’esta plaça amb la plantació de diferents plantes i arbustos, així com d’arbres caducs i perennes. Ja s’han plantat dos tarongers i també es plantarà un pruner. Respecte a la jardineria, es plantaran dos jacarandes i  fleix de flor (fraxinus ornus), una planta autòctona d’Alzira. També, s’hi plantaran altres arbustos i plantes amb flor. Totes les plantes, arbres i arbustos seran facilitats per la Regidoria de Serveis Públics i es realitzarà baix la supervisió de els tècnics municipals. 

Bastidas ha destacat: “Després de la petició d’AFARADEM de poder realitzar alguna activitat de teràpia relacionada amb la jardineria, pensem que era una molt bona idea que participaren en la rehabilitació dels jardins de la plaça de Concha Piquer i completar, així, les millores que s’estan realitzant en les zones verdes i jardins de places i parcs de la localitat. Una iniciativa solidària que, a més, servix d’estímul per als malalts mentals que participen en l’activitat. Els agraïsc la seua implicació, la seua dedicació i el seu esforç. Segur que el resultat final és digne d’admirar”.

Els treballs es realitzaran els dilluns i dimecres de 10:30 a 12:30 hores i, previsiblement, estaran finalitzats en el termini d’un mes.

 
 1