I Jornades de poesia de l’IES Rei en Jaume d’Alzira

El departament de Castellà de l’IES Rei en Jaume presenta amb este cartell les seues primeres Jornades de poesia. Este any l’institut alzireny s’ha decidit a apostar també pel vers i no només per la narrativa i el teatre.

El convidat d’esta primera edició serà Fran Fernández, jove cantautor granadí que el passat febrer va vore publicat el seu primer llibre de poesia, El arte de tocarte, que ja s’ha convertit en un èxit de vendes, com els llibres dels seus col·legues i amics, Marwan, amb La triste historia de tu cuerpo sobre el mío o Diego Ojeda, amb Mi chica revolucionaria. I és que, com deia Carlos Miguel Cortés, autor de l’obra Intranerso (un altre dels èxits de vendes actuals pel que fa a la poesia) durant la presentació oficial de l’obra de Fran Fernández en la llibreria La casa del libro de la Gran Via de Madrid (presentació a la qual pertanyen les fotografies): “No es venien tants llibres de poesia des de la Generació del 27”. Estem parlant de l’etapa de bronze per a la poesia espanyola?

Esta i moltes altres qüestions seran les que li podran plantejar els alumnes de l’IES Rei en Jaume a este privilegiat del vers i de la veu que ens acompanyarà al llarg de diverses de les activitats programades amb motiu de les Jornades de poesia.

Cartel  I Jornadas poesia

Les I Jornades de Poesia de l’IES Rei en Jaume començaran el dijous 14 de maig a les 19 h en la llibreria Trenta-cinc formiguetes, amb una presentació de dibuixos inspirats en la poesia de El arte de tocarte i un recital poètic a càrrec dels alumnes que, al llarg de les dos primeres setmanes de maig han participat, fora de l’horari lectiu, en un taller de poesia que han impartit dos poetes alzirenyes que són mares d’alumnes del nostre centre: Pilar Molina García i Silvia Savall. D’esta manera, pares, alumnes i professors podran gaudir del treball realitzat a partir dels versos del nostre cantautor convidat i conéixer de primera mà la resta d’esdeveniments programats amb este motiu.

El segon dia, el divendres 15 de maig, a partir de les 21 h, els alumnes, pares, professors, amics i públic en general podran conéixer millor la música de Fran Fernández en el concert que donarà en el pub La Calle Music Club. Fran Fernández porta publicats 7 discs i ha viatjat per tota Espanya, Argentina, Xile i, pròximament, Mèxic, sempre de la mà de la seua guitarra de 12 cordes, convencent al públic amb les seues melodies d’influència folk i les seues lletres d’autor (carregades de llums i ombres), les seues tècniques innovadores de guitarra i una veu punyent i sensible que no deixa lloc a dubtes: este autor autodidacta s’està obrint camí a través de la seua música personal i autèntica.

Per últim, les Jornades de poesia acabaran i arribaran al punt àlgid amb la visita de Fran Fernández al nostre centre, el dilluns 18 de maig. A partir de les 15.30 h els alumnes i professors podran gaudir de la presentació de El arte de tocarte. Serà una vesprada de sorpreses també per al nostre convidat. Una vesprada per recordar en la qual els versos, acords, rimes, veu i art es mesclaran perquè tots gaudim de la poesia viva i de la música d’autor, que és en l’actualitat una tendència al alça.

Vols saber més? Si encara no coneixes a Fran Fernández et recomanem que entres a la pàgina de El Jaume parla, la revista digital de l’IES Rei en Jaume, i dones una ullada a l’entrevista que ens va concedir el cantautor amb motiu de la publicació de la seua obra. A més a més, pots buscar la seua música en Spotify, Youtube o als diferents programes que ja s’han fet ressò de la seua música, com ara Para todos La 2, de TVE, Abierto hasta las 2 i A media voz, del 5 de juliol i del 19 de juliol de 2014, de RNE, La parroquia del monaguillo, d’Onda Cero i Discópolis, de Radio 3, entre altres. I ara que ja estàs preparat, ens acompanyes?

IES Rei En Jaume