IDEA va gestionar 2 milions d’euros i va tramitar 400 contractes de treball en el 2016

El regidor de Desenvolupament Econòmic, Treball i Projectes Europeus, Ivan Martínez, i la directora de l’agència municipal IDEA (Iniciativa per al Desenvolupament Econòmic d’Alzira) han donat compte dels diners públics gestionats i del resultat de la seua gestió en el 2016, amb la presentació de la Memòria del 2016.
 
En l’avaluació del departament, es constata que en polítiques d’ocupació directa des d’IDEA es van realitzar 228 contractes, mentre que l’Agència de Col·locació d’IDEA va permetre que 166 persones signaren un contracte laboral en les ofertes rebudes per les empreses. Un total de 394 persones pogueren trobar un lloc de treball gràcies a aquest servei municipal.
 
En el 2016, IDEA va gestionar 1.951.000 euros, el que suposa un augment de quasi 500.000 respecte del 2015 i en comparació amb anys anteriors, com en el 2012, quasi es dupliquen les aportacions publiques (913.651 euros). D’eixos vora 2 milions d’euros, un 40% ha sigut del pressupost municipal, mentre que el 60% restant provenen de subvencions i ajudes demanades a altres administracions.
A més a més, el nombre total de persones beneficiàries tant dels plans d’ocupació, beques, mobilitats europees, cursos, formació, etc., que s’imparteixen a IDEA superaren les 7.200, en 67 actuacions distintes gestionades pel personal municipal.
 
En paraules del responsable de l’àrea, Ivan Martínez: “anem a continuar situant la principal prioritat de l’Ajuntament l’ocupació i la búsqueda de treball. Des de l’equip de govern estem destinant cada volta majors recursos per a fer possible donar noves oportunitats a les persones. Volem agrair la gran tasca que realitza IDEA com a servei públic que és, d’ací l’elaboració de la memòria que serveis com a instrument per a avaluar i millorar les polítiques realitzades.”
 
IMG 3383