L’AJUNTAMENT D’ALZIRA APROVA LES NOVES AJUDES PER A LA CREACIÓ D’EMPRESES I PER A NOUS CONTRACTES L’Ajuntament d’Alzira, a través d’IDEA i la regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació, aprova les bases per al programa EMPRÉN per nous autònoms en el 2017

L’Ajuntament d’Alzira, a través d’IDEA i la regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació, aprova les bases per al programa EMPRÉN per nous autònoms en el 2017. Aquest programa d’ajudes municipals està finançat en la seua totalitat amb fons municipals i té com a objectiu incentivar els/les emprenedors/es d’Alzira, a través d’una subvenció de 550 euros, equivalent al 50 % de la quota mitjana d’autònom del primer any.

També s’han aprovat les bases del Programa Formaplus, amb un import de entre 600 i 2.000 euros, per la contractació de persones aturades que han participat en els cursos de formació professional per a l’ocupació desenvolupats en IDEA. Amb aquestes ajudes es pretén posar al servei de les empreses i altres entitats eines que afavorisquen la contractació d’aturades i aturats de llarga duració. I açò amb la finalitat d’aconseguir la inserció laboral d’aquelles persones que, estant en situació de desocupació, participen en els programes formatius que es realitzen des d’IDEA.

En declaracions d’Ivan Martínez, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació: «la prioritat principal per a l’Ajuntament d’Alzira és fomentar l’ocupació, en aquest cas amb ajudes al xicotet comerç i xicotetes empreses, així com també donar facilitats a les emprenedores i els emprenedors locals, perquè sabem que en aquestos moments són moltes les dificultats que estan passant. Recordem que aquestes ajudes s’inclouen dins del pla “Viatge a l’empleabilitat” que contempla diversos itineraris per a facilitar la formació i la inserció laboral: des de l’orientació laboral, l’assessorament a autònoms, guia per a la formació, seguiment de les trajectòries de les persones, iniciatives per a la inserció laboral. Des que entrà el nou equip de govern en el 2015, que va tornar a posar en marxa aquestes actuacions paralitzades, s’han entregat prop de 140 ajudes a noves empreses i emprenedors de la nostra ciutat»

D’altra banda, es pretén fomentar l’activitat comercial, prenent com a forma de pagament de la subvenció la TARGETA D’ALZIRA per l’import de l’ajuda concedida, la qual podrà fer-se efectiva en qualsevol dels comerços d’Alzira adherits a aquest sistema de pagament. A través d’esta mesura es pretenen conjugar totes les accions de promoció econòmica, amb la finalitat principal que els recursos d’Alzira repercutisquen directament en la pròpia localitat en forma d’activitat econòmica.

IMG 1823