L’Ajuntament d’Alzira aprova per unanimitat una moció de rebuig als abusos de les companyies energètiques

L’Ajuntament d’Alzira aprova per unanimitat una moció de rebuig als abusos de les companyies energètiques i insta el govern Central a regular la prohibició legal de tots els talls de llum a famílies amb problemes econòmics.
 
Des de l’esclat de la crisi el 2007 la pobresa energètica s’ha convertit en un dels principals problemes socials i econòmics, en haver-se sumat a la desocupació i la reducció de salaris una escandalosa pujada de la tarifa elèctrica. La pobresa energètica, que afecta especialment els domicilis amb menors o gent major, es veu agreujada per l’evolució a l’alça del rebut de la llum, que s’ha incrementat de manera abusiva.
 
7 milions de persones tenen dificultats per pagar la factura de la llum i més de 5 milions es quedaran sense calefacció durant aquest hivern. Cada any moren en Espanya més persones per falta de subministres en les seues llars que per accidents de trànsit. Causa important d’aquesta greu situació es troba en els augments indiscriminats de les tarifes de llum. En els últims sis mesos, el rebut s’ha encarit en un 25%, mentre les grans companyies es neguen sistemàticament a realitzar una auditoria que permeta determinar els costos reals de la producció elèctrica i promouen un sistema que afavoreix l’especulació.
 
Per açò, els grups que formen part de l’equip de govern municipal presentaren una moció al respecte i es va votar per unanimitat de tots els grups municipals. La moció planteja el rebuig a la pujada del rebut de la llum justament amb l’onada de fred que hem patit. La llum, assolirà el valor més alt per més alt des del 2013: concretament, se superarà el preu de 90 euros per megawatt/hora i s’encarirà el rebut de la llum de cent euros anuals de mitjana.
 
En segon terme, des de l’Ajuntament d’Alzira s’insta al Govern Central.
 
 A regular la prohibició legal de tots els talls de llum a famílies amb problemes econòmics.
 Que s’aprove una tarifa assequible a la qual podran acollir-se tots els consumidors domèstics en la seua primera residència.
 A crear una autèntica tarifa social que substituisca l’actual bo social per una tarifa de reduïda quantia dirigida a les famílies amb baixos nivells de renda. 
 
Alzira, 26 de gener de 2017