L’Ajuntament d’Alzira incorpora un recobriment als fanals de la ciutat per protegir-los dels orins dels gossos

17 de novembre de 2017 – Des de la Regidoria de Gestió Urbanística estan portant-se a terme les mesures pertinents per a reformar i adequar 50 fanals que han patit desperfectes ocasionats per l’orí dels gossos.

Estes mesures tracten d’incorporar un recobriment de resina, que aïlla la zona més baixa dels fanals afectats per les contínues deposicions d’orí dels gossos, ja que este ocasiona una corrosió de la xapa d’acer amb el perill que el fanal poguera caure a la via pública (cas que ja s’ha produït en alguna ocasió) i originar danys als vianants. Cal recordar que el pipí dels gossos te components àcids forts que, amb la contínua deposició, provoca el deteriorament de l’acer.

A hores d’ara, les zones en què estan efectuant-se els recobriments dels fanals són Ronda de la Sèquia reial d’Alzira, els carrers: Trinidad Redal, Ausiàs March, Lepanto, Felip II, Aigües Vives, Ruglo, Clara Campoamor, Concepción Arenal, Francisco Bono, Pare Castells i carrer Massalavés, també les avingudes Mestra Josefina Hernández i Pare Pompili. Aleshores, es té previst que abans que finalitze l’any 2017 es porten a terme les mesures de protecció en la plaça Elisa Ramírez.

Segons declara Fernando Pascual, regidor de Gestió Urbanística, “esta mesura de recobrir els fanals d’una capa de resina no és una altra cosa que protegir les que encara no estan afectades per l’efecte de l’orí dels gossos, i reforçar les que ja estan afectades per la corrosió. Sembla un tant estrany que un simple pipí puga ocasionar tants desperfectes, però es així.”

IMG 20171117 115918 IMG 20171117 120404